26.11.15

Έκτακτο! ο Αλέξης Τσιπρας από το Ισραήλ τηλεφώνησε στον Παυλόπουλο και του… ζήτησε σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών


Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο ο Αλέξης Τσίπρας.
Σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον ενημέρωσε για τις επαφές στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και του ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη.

Το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αναμένεται να γίνει ή το ερχόμενο Σάββατο ή την ερχόμενη Τρίτη και ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς συναίνεση για θέματα όπως το ασφαλιστικό, τα εργασικά και το ταμείο αποκρατικοποιήσεων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει από την Ιταλία την Παρασκευή το μεσημέρι, οπότε γι’ αυτό είναι πιθανόν το συμβούλιο να γίνει ακόμα και το Σάββατο.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην ατζέντα του συμβουλίου θα είναι και το προσφυγικό. Η κυβέρνηση επιδιώκει να ακούσει τις προτάσεις των κομμάτων για την αναγκαία ασφαλιστική μεταρρύθμιση και να υπάρξει στοιχειώδης συνεννόηση ώστε να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας μας.
Σημειώνεται ότι, θα είναι η “παρθενική” εμφάνιση του μεταβατικού Προέδρου της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη σε ένα τόσο σημαντικό πολιτικό γεγονός αλλά και η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης σε κάτι ανάλογο.
makeleio.gr