10.11.15

Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν Τούρκους τη στιγμή που παρέδιδαν αντιαεροπορικά συστήματα στην Al-Nusra - Προσοχή: Σκληρές εικόνες (vid)


BINTEO-NTOKOYMENTO: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑPACHE ΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΚΟΝΒΟΙ ΤΟΥ ISIS ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

του Βασίλη Καπούλα
Ρωσικά μαχητικά απογειώθηκαν και βομβάρδισαν Τούρκους με βόμβες διασποράς, τη στιγμή που παρέδιδαν οπλισμό στους ισλαμιστές της al-Nusra μέσω του καταυλισμού- βάσης που είχαν δημιουργήσει στην περιοχή Ετμέχ, αφήνοντας έξι νεκρούς και δέκα σοβαρά τραυματίες.
 
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο αφού και στις αρχές Οκτώβρη τα ρωσικά μαχητικά τους είχαν ξανά βομβαρδίσει με τους Τούρκους να το κάνουν "γαργάρα".
 
Ταυτόχρονα, βίντεο-ντοκουμέντο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας δείχνει αμερικανικό Apache να ασφαλίζει το δρόμο σε αυτοκινητοπομπή του ISIS από το Ιράκ με κατεύθυνση τη Συρία, την ίδια στιγμή που η Τουρκία παρέδωσε αντιαεροπορικά συστήματα στους ισλαμιστές ενώ δήλωσε πως θέλει να αναπτυχθούν χερσαίες δυνάμεις και να δημιουργηθούν ζώνες ασφαλείας στη Συρία!
 
Mετά την πανωλεθρία που υπέστησαν οι ισλαμιστές του ISIS στο Χαλέπι, στέλνουν διαρκώς ενισχύσεις τόσο από τη Ράκκα όσο και από Ιράκ. Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή των ισλαμιστών κατευθύνεται στη Συρία ενώ το Apache εμφανίζεται στο βίντεο στο 1.39!
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταυλισμός που παραπονιούνται οι Τούρκοι πως βομβάρδισαν τα ρωσικά μαχητικά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας ήταν στην πραγματικότητα κεκαλυμμένη βάση ανεφοδιασμού των Ισλαμιστών και είχε αντιαεροπορικά συστήματα που μόλις είχαν παραδώσει οι Τούρκοι στους ισλαμιστές της al-Nusra.
 
Η Τουρκία έστειλε πολεμικό εξοπλισμό στην al-Nusra από τις 2 Νοεμβρίου από την επαρχία Αφρίν και συγκεκριμένα από τον καταυλισμό στην περιοχή Ετμέχ. Η παράδοση συνεχίστηκε και στις 3-4 Νοεμβρίου μέσω οχήματος, το οποίο θα πήγαινε στο Χαλέπι εκεί όπου οι ισλαμιστές είναι σε δύσκολη θέση.
 
Αν σας θυμίζει κάτι η περιοχή είναι γιατί όπως σας είχαμε ενημερώσει  σε μια άκρως ανησυχητική εξέλιξη ο τουρκικός στρατός είχε περάσει τα σύνορα και εισέβαλε στην Συρία από το συνοριακό πέρασμα Etmeh και μπήκε σε μια περιοχή που ελέγχουν τζιχαντιστές είχαν μεταδώσει συριακά ΜΜΕ.
 
Συγκεκριμένα, μια τουρκική ταξιαρχία είχε περάσει τα σύνορα και έλαβε θέσεις στο βουνό Al-Halaqa για να δημιουργήσει τείχος κατά μήκος των συνόρων. Αυτή ήταν η επίσημη δικαιολογία που έδωσαν στις ρωσικές δυνάμεις! 
 
Όμως, οι Τούρκοι είχαν δημιουργήσει έναν καταυλισμό μέσω του οποίου προμήθευαν όπλα την al-Nusra!
 
Η Τουρκία έστειλε πυρομαχικά, αντιαρματικό, αντιαεροπορικά συστήματα και ελαφρύ οπλισμό.
PRONEWS