1.11.15

Ποια είναι τα αντιαεροπορικά συστήματα που έχουν πάρει οι ισλαμιστές από τη Λιβύη - Νέες εικόνες από την περιοχή που κατέπεσε το ρωσικό Airbus (vid)



του Βασίλη Καπούλα
Mε νεότερη ανακοίνωση Ρώσοι εμπειρογνώμονες αναφέρουν πως το ρωσικό Airbus ανατινάχθηκε στον αέρα και κατέπεσε σε μια περιοχή που ελέγχεται πλήρως από την ισλαμιστική οργάνωση-παρακλάδι του ISIS, Αnsar al-Miqdas με τις έρευνες πλέον να στρέφονται στα αντιαεροπορικά συστήματα που διαθέτουν οι ισλαμιστές στην περιοχή και τα πήραν από τη Λιβύη.
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι Ρώσοι διασώστες δηλώνουν πως θα χρησιμοποιηθούν drones για να εξετάσουν τα 20 τ.χλμ ακτίνας στα οποία είναι διασκορπισμένα  τα συντρίμια του αεροσκάφους!
 
Ισραηλινές πηγές αναφέρουν με βεβαιότητα πως έγινε κατάρριψη και υπήρχε οργανωμένο σχέδιο από τη πλευρά των ισλαμιστών.
 
Είναι προφανές πως το τραγικό αυτό "ατύχημα" μπορεί να είναι μόνο το αποτέλεσμα μιας έκρηξης είτε από βόμβα στο εσωτερικό του είτε από κατάρριψη από αντιαεροπορικό πύραυλο.
 
Η ισλαμιστική οργάνωση που επιχειρεί στην περιοχή και έχει δηλώσει υποταγή στο ISIS είναι η Ansar al-Miqdas, η οποία τώρα έχει μετανομαστεί σε "ISIS-Sinai" και έχει μεταφέρει στην περιοχή αυτή ένα τεράστιο αριθμό οπλικών συστημάτων από τη Λιβύη.
 
Σύμφωνα με αξιωματούχους των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών ανάμεσα σε αυτά τα όπλα είναι και αντιαεροπορικά συστήματα.
 
H Λιβύη αν και ποτέ δεν είχε σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα όπως S-300, BUK εντούτοις κατείχε πολλά μεγάλου βεληνεκούς αντιαεροπορικά συστήματα ικανά να καταρρίψουν το αεροπλάνο στα 30.000 πόδια αν και οι Ισραηλινοί αναφέρουν πως όταν χτυπήθηκε το αεροπλάνο βρισκόταν σε χαμηλότερο ύψος.
 
Οι ισλαμιστές πήραν από τις αποθήκες οπλισμού της Λιβύης:
 
- S-200 (SA-5 Gammon,), τον προκάτοχο του S-300, με βεληνεκές 300 km
- S-125 (SA-3 Goa), με βεληνεκές 35 km
- 2K12 Kub (SA-6 Gainful), προκάτοχος του BUK, με βεληνεκές 24 km
- 9Κ32 Strela-2 (SA-7b Grails) Υπήρχαν σε τεράστιες ποσότητες
- 9M32M Strela-2M
- 9M342 Igla-S (SA-24)
-πρόσφατα απέκτησαν και FN-6 (δείτε σχετικά εδώ)
 
Όπως λένε αναλυτές, οι ισλαμιστές άφησαν μόνο τα εγχειρίδια στις αποθήκες όπλων της Λιβύης αφού πήραν και τα αντιαρματικά, ρουκέτες και ότι άλλο βρήκαν..
 
Από το 2011 ειδικοί χτύπησαν το "καμπανάκι" του κινδύνου λέγοντας πως λείπουν φορητά αντιαεροπορικά που κλειδώνουν το στόχο βάση θερμότητας και θα μπορούσαν να καταρρίψουν επιβατικά αεροπλάνα ενώ ανησυχούσαν πως θα μπορούσαν να πουληθούν στη μαύρη αγορά.
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και η ισραηλινή Αεροπορία δεν πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις στην περιοχή για να μην βρεθεί μέσα στην εμβέλεια αυτών των αντιαεροπορικών πυραύλων του ISIS.  
 
Το παρακλάδι του ISIS στο Σινά έχει αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο πληροφοριών που το χειρίζονται τοπικές φυλές βεδουίνων που ανιχνεύουν τις κινήσεις στη Χερσόνησο.  
 
Ο αιγυπτιακός Στρατός και τα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στην πολυεθνική δύναμη στην πειροχή γνωρίζουν ότι υπάρχει 24ωρη επιτήρηση των αιγυπτιακών θερέτρων από τους τρομοκράτες καθώς πράκτορες του υπάρχουν σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, τοπικά αεροδρόμια ως πληροφοριοδότες.  
 
Οι ισλαμιστές είχαν πληροφορίες για την ώρα απογείωσης του ρωσικού αεροσκάφους, του δρομολογίου του κατά μήκος της δυτικής ακτής του Κόλπου του Aqaba μέχρι το Dahab και τη στροφή του δυτικά προς το Κεντρικό Σινά με κατεύθυνση τη Μεσόγειο!  
 
Οι τρομοκράτες έστησαν μια ενέδρα θανάτου από το ύψωμα Jabal Halal σε ύψος 876 μέτρα (2,865 πόδια) αναφέρουν οι ισραηλινές πηγές..
 
Νέες εικόνες από το τόπο της συντριβής
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Η προκήρυξη του ISIS 
 



pronews