25.11.15

Για 17 δευτερόλεπτα κατέρριψαν οι Τούρκοι το ρωσικό μαχητικό !

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ SU-24


 ( Efenpress: Με την ίδια λογική, η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε καταρρίψει σχεδόν όλα τα Τουρκικά αεροσκάφη, που καθημερινά κάνουν βόλτες πάνω από τα νησιά μας.) 

 Δεκαεπτά δευτερόλεπτα παραβίασε το ρωσικό μαχητικό, σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, χρόνος που αποδείχθηκε αρκετός για να προκαλέσει θερμό επεισόδιο ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία και να οδηγήσει σε οριακό σημείο τις σχέσεις των δύο χωρών.


Η αποκάλυψη ήρθε από το Wikileaks, που επικαλείται έγγραφο αμερικάνου αξιωματούχου, σύμφωνα με το οποίο το ρωσικό μαχητικό που καταρρίφθηκε παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο για 17 δευτερόλεπτα, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο μη αληθοφανείς τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι ο Ρώσος πιλότος δέχτηκε 10 προειδοποιήσεις.


Αλλά και επιστολή της Άγκυρας προς τον ΟΗΕ που διέρρευσε, αναφέρει για παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου για 17 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα ωστόσο με αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε στο Reuters υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, το αεροσκάφος καταρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Συρίας μετά από μια πρόσκαιρη εισβολή του τουρκικού εναέριου χώρου
Ο αξιωματούχος είπε ότι η εκτίμηση αυτή βασίζεται σε ανίχνευση της θερμικής υπογραφής του μαχητικού.

ethnos