27.10.15

Το "Kolpo Grosso" της Ρωσίας: Ναύλωσε τουρκικά εμπορικά για να μεταφέρει τα πολεμοφόδια στη Συρία!


Η ΜΟΣΧΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ - ΚΑΡΑΤΟΜΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΤ 


Σε «κόλπο γκρόσσο» εξελίσσεται η ρωσική απόφαση για ναύλωση τουρκικών πλοίων για την μεταφορά των όπλων με τα οποία οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αλλά και ο συριακός στρατός συντρίβουν τους ισλαμιστές σύμμαχους του δίδυμου της ανατολής Ερντογάν –Νταβούτογλου.
Τούρκικο δημοσίευμα επικαλούμενο το γερμανικό «Der Spiegel» αναφέρει ότι η Ρωσία στα μέσα Οκτωβρίου χρησιμοποίησε δύο τουρκικά εμπορικά πλοία για να μεταφέρει  αεροπορικούς πυραύλους στο λιμάνι της Ταρτούς στη Συρία.
Σύμφωνα με την πηγή, το πλοίο «Alican Deval» που ναυλώθηκε από τη Ρωσία, πέρασε από τα Στενά στα μέσα Οκτωβρίου  μετέφερε στη Συρία αεροπορικούς πυραύλους, επίσης ένα ακόμη πλοίο ναυλώθηκε από τους Ρώσους το «Dwiniza-50» το οποίο μετέφερε ή μεταφέρει πυραύλους για τα ρωσικά αεροσκάφη στη Συρία.
Το δημοσίευμα βασίζεται σε αναφορά της ρωσικής εφημερίδας «Kommersant», σύμφωνα με την οποία το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μετέφερε πυραύλους τηλεκατευθυνόμενους «KAB-500» και  αέρος επιφανείας «Κh-29».
Η απόφαση αυτή φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την Τουρκία έναντι και των ισλαμιστών και ίσως αυτός και να είναι ο λόγος για την έναρξη επιχειρήσεων στο εσωτερικό της τουρκική επικράτειας αλλά το ποιο σημαντικό είναι η ανακοίνωση της σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, ότι ο Χακάν Φιντάν αναμένεται να αποχωρήσει από την αρχηγεία της ΜΙΤ μετά τις εκλογές της 1 Νοεμβρίου. 
Έτσι και ψάχνοντας έναν "αποδιοπομπαίο τράγο" για το πως κατάφερε η ρωσική ηγεσία να ναυλώσει πλοία τουρκικών συμφερόντων έπεσε βαρύς ο πέλεκυς στον αρχηγό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. 
Το μόνο πλέον που έχει απομείνει στην Τουρκία είναι να βλέπει τις ρωσικές νηοπομπές να μεταφέρουν υλικά στις συριακές ακτές με σκοπό να τελειώσουν μια και καλή με το ζήτημα των ισλαμιστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ  συνολικά οχτώ ρωσικά φορτηγά πέρασαν τα Στενά του Βοσπόρου και του Ελλήσποντου  μεταφέροντας πυραύλους και άλλα πολεμοφόδια για τις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Συρία κατά των δολοφόνων Τζιχαντιστών.
Όπως έκανε γνωστό η ρωσική εφημερίδα Vlast, αλλά και η τουρκική Hürriyet, τα ρωσικά φορτηγά μεταφέρουν πυραύλους αέρος – εδάφους, εδάφους – εδάφους και εδάφους – αέρος, ενώ παράλληλα μεταφέρουν και βόμβες τύπου KAB – 500S.
Οι Τούρκοι πλέον απελπισμένοι απλά ενημέρωσαν το ΝΑΤΟ σχετικά με αυτέ τις προκλητικές όπως τις χαρακτήρισε ο τουρκικός τύπος ρώσικες νηοπομπές, αλλά δεν υπήρξε κάποια αντίδραση.
Η τουρκική πολιτική σφυρηλατιμένη μέσα από αιώνες διπλωματικών σχέσεων και με μια υπηρεσία πληροφοριών άριστα οργανωμένη κατάφερε με μια απλή κίνηση να εκθέσει την τουρκική πολιτική ηγεσία.
Έτσι και τους ισλαμιστές στρέφει έναντι των πρώην πατρόνων τους αλλά και καταφέρνει να φέρει προβλήματα στην τουρκική ΜΙΤ λίγο πριν τις εκλογές κάτι αποτρέπει το κυβερνών κόμμα να μετατρέψει τις εκλογές σε "μιλημένο" παιχνίδι.
Και όλα αυτά όταν γίνεται γνωστό ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει κάνει πάνω από χίλιες αεροπορικές επιδρομές από την έναρξη της επιχείρησης στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 στη Συρία προσδίδοντας στην επέμβαση χαρακτήρα θριάμβου.
pronews