Για πρώτη φορά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επιβεβαίωσε η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο ένταξης των τραπεζών και του ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Μιλώντας σήμερα στη Βουλή, και στην Επιτροπή Οικονομικών, ο Ε. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι μια ομάδα ειδικών -μια “task force”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά - έχει αναλάβει να αποφανθεί για τα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.
«Θα αποφανθεί πως θα είναι αυτό το ταμείο, πόσα περιουσιακά στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ θα μεταφερθούν, αν θα συνεχίσει να κάνει ιδιωτικοποιήσεις το ΤΑΙΠΕΔ, αν θα πάνε οι τράπεζες και το ΤΧΣ... αν θα πάνε και άλλα περιουσιακά στοιχεία και πώς θα γίνει η διανομή των χρημάτων για την πληρωμή του χρέους και για επενδύσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πάντως απομένει να δούμε είναι τι ακριβώς αποφάσεις θα λάβει η συγκεκριμένη “task force” του υπουργού Οικονομικών, ποια θα είναι η μορφή του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και ποια τα περιουσιακά στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ που θα περιλαμβάνει.
pronews
