28.10.15

Κίνδυνος παγκόσμιας ανάφλεξης λόγω Συρίας! (ΒΙΝΤΕΟ)


Η Τουρκία αναφέρει πως έχει έρθει σε συμφωνία με το καθεστώς της Σ.Αραβίας, με σκοπό να αποστείλουν αντιαεροπορικούς πυραύλους SAM-8 Gecko και SAM-9 Gaskin ουκρανικής κατασκευής, για να χτυπήσουν τα ρωσικά μαχητικά που η επέμβασή τους έχει γείρει την πλάστιγγα υπέρ των συριακών στρατευμάτων στον πόλεμο κατά των ισλαμιστών του ISIL.




Η μεν τουρκική εφημερίδα Sözçü και η δε λιβανέζικη El Ekber, μας πληροφορούν πως όντως οι δύο χώρες έχουν κλείσει την συμφωνία που θέλει να χτυπήσουν τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, και να παρέμβουν δυναμικά υπέρ των τζιχαντιστών αφού όπως αναφέρεται, οι δυο χώρες σχεδιάζουν την αγορά των πυραύλων SAM-8 και SAM-9 ουκρανικής κατασκευής, από τον ουκρανικό Στρατό εκμεταλευόμενες την έχθρα των Ουκρανών κατά των Ρώσων.
Μια τέτοια πράξη ενδέχεται να ωθήσει την Ρωσία σε αντίδραση κατά της Τουρκίας αλλά και της Σ.Αραβίας, η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο όλο τον πλανήτη.
Αυτό φαίνεται να έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τις δύο χώρες αλλά και τις ΗΠΑ, είναι το γεγονός, ότι η εμπλοκή της Ρωσίας στον Συριακό πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, είναι εξαιρετικά επιτυχής.
Δείτε το βίντεο:

voicenews