14.10.15

Χαλασμός Κόσμου στο Πέλαγος …Καταιγίδα με βολές 13 Κ/Β «Πυραύλων» απο Αρμάδα του ΠΝ!


Χαλασμός Κόσμου …Έβαλαν φωτιά το Πέλαγος  ανοιχτά της Σούδας η Αρμάδα του ΠΝ ενώ τα τα Τσακάλια της  ΠΑ των Φονικών F-16 με τους  «MAVERICK»  έμειναν στο ανέμενε αφού οι βολές του Ναυτικού βύθισαν το ρυμουλκό στόχο  ,από αλάργα οι Μεμέτηδες γιατί ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια και η φωτιά απο τους EXOCET MM-38   πάει τρεχάτη !!
Εκπαιδευτικές βολές Κ/Β στο ΠΒΚ (ΠΝ & ΠΑ)
Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο επιχειρησιακής εκπαίδευσης, εκτελέστηκαν οι παρακάτω βολές στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ):
  • 6 Κατευθυνόμενα βλήματα EXOCET MM-38 από ΤΠΚ
  • 6 Κατευθυνόμενα βλήματα PENGUIN MK2-MOD3 από ΤΠΚ
  • 1 Κατευθυνόμενο βλήμα SEA SPARROW από Φ/Γ
  • 2 Κατευθυνόμενα βλήματα MAVERICK από 2 F-16 τα οποία τελικά αποχώρησαν απο την Περιοχή Βολών του ΠΒΚ  χωρίς να τα ρίξουν γιατί ο Στόχος  (το Ρυμουλκό Πλοίο )βυθίστηκε!
Σύνολο 13 Κ/Β Βλήματα που έβαλαν φωτιά στο Πέλαγος …Απίστευτο για τα σημερινά δεδομένα  που κατατάσσουν το Πολεμικό Ναυτικό  στην 6η θέση  ,από τα Ισχυρότερα Ναυτικά του Κόσμου ,τη στιγμή που η Κατάταξη του Τούρκικου Ναυτικού είναι στην 24η Θέση σύμφωνα με Νατοϊκά δεδομένα …Αυτά για τους Μίζερους!
Όλα τα βλήματα έπληξαν τον στόχο επιφανείας, ο οποίος ήταν ένα παροπλισμένο ρυμουλκό (15 μέτρων), με μικρή ανακλαστική επιφάνεια. Συνέπεια των βολών, ο στόχος βυθίστηκε.thielaIII04_03
Εκτελέστηκαν σύνθετα σενάρια βολών σε συνεργασία Σκαφών με το επιχειρησιακό κέντρο της Φρεγάτας Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ !
Τα επισημάνουμε ότι πρώτα τον Στόχο τον χτύπησαν οι EXOCET MM-38  που έσπειραν και φωτιά στο  Σκάφος Στόχο! …Την ίδια ώρα χτύπησαν τα PENGUIN MK2-MOD3 που (ακολούθησαν) τη φωτιά που έσπειραν τα EXOCET MM-38 !
Η Φρεγάτα Σπέτσαι που εκτόξευσε το Κ/Β SEA SPARROW επιφανείας αέρος κατά Αεροσκαφών …Ταυτόχρονα το Κ/Β Βλήμα SEA SPARROW το χτύπησαν με όλα τα όπλα των πυροβόλων απο τις Φρεγάτες και τις Τ/Π εξέλαβαν το βλήμα ώς εχθρικό βλήμα και Στόχο!
Βολές Κ/Β επιφανείας-επιφανείας EXOCET MM-38 (που εβλήθη από ΤΠΚ), τα οποία και αντιμετωπίστηκαν από κ/β SEA SPARROW (που εβλήθη από Φ/Γ)
Βολές Κ/Β επιφανείας-επιφανείας EXOCET MM-38 (που εβλήθη από ΤΠΚ), τα οποία και αντιμετωπίστηκαν από βολές πυροβολικού (από έτερα ΤΠΚ και Φ/Γ)
Τις εύστοχες  βολές  που έβαλαν φωτιά στο Πέλαγος του Π.Β.Κ  παρακολούθησε από τη Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ, ο ΥΕΘΑ Καμμένος , ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΝ, ο ο νέος  υπό παραλαβή Αρχηγός του Στόλου.
Στη Περιοχή πλέει Μεγάλη Δύναμη του ΠΝ αποτελούμενη απο  Φρεγάτες  ,Τορπιλάκατοι ,Πυραυλάκατοι  καθώς  βοηθητικά πλοία και Ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού