17.8.15

Τα νησιά «βουλιάζουν» από μετανάστες και η κυβέρνηση προσφέρει... wi-fi στον Βοτανικό!!!


"Και η...Βασδέκη τραγουδά" (Η μούρλια δεν πάει στα βουνά!)

JUAN
_____________________________________________

Και η Χριστοδουλοπούλου πανηγυρίζει για τον «χώρο υπόδειγμα» 

Μόνο 200 μετανάστες από το Πεδίον του Άρεως εγκαταστάθηκαν στα πλήρως εξοπλισμένα κοντέινερ - Στη Μυτιλήνη μετανάστες στοιβάζονται στο λιμάνι χωρίς εισιτήριο για Αθήνα - Στην Κω μόνο Σύριοι μπήκαν στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»

Την ώρα που αναζητείται μια αξιοπρεπής λύση για το μέλλον των ανθρώπων που καταφθάνουν στην Ελλάδα από τις εμπόλεμες χώρες, ψάχνοντας μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη, τρεις εξ ολοκλήρου αντίθετες εικόνες κυριάρχησαν κατά τη χτεσινή μέρα, σε Βοτανικό, Κω και Λέσβο, έχοντας όλες, πρωταγωνιστές, πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ και άλλες αιματοβαμμένες χώρες.

Στη μια πλευρά, βρίσκονταν οι περίπου 200 μετανάστες, που μεταφέρθηκαν στο νέο ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Βοτανικό, αφού υπήρξαν οι παράπλευρες απώλειες, καθώς λίγο πριν την επιχείρηση πάνω από 250 αποχώρησαν από τις πλάγιες εισόδους στο Πεδίον του Άρεως. Στο άλλο άκρο, οι πρώτοι πρόσφυγες από τη Συρία, πάτησαν το πόδι τους στο πλοίο που αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κω. Η τρίτη και πιο θλιβερή εικόνα, συναντάται στη Λέσβο, όπου εκατοντάδες μετανάστες έχουν στα χέρια τους το πολυπόθητο «χαρτί ελευθερίας», αλλά δεν έχουν εισιτήρια για τα πλοία της γραμμής, που θα τους μεταφέρουν στον Πειραιά.
Τα κοντέινερ με... Wifi

Οι μετανάστες που βρίσκονταν στο Πεδίο του Άρεως μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένα κοντέινερ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι χώροι στο εσωτερικό των κοντέινερ έχουν πλήρως επιπλωθεί, διαθέτουν κλιματιστικό, ενώ αναμένεται να έχουν και wifi... Όσο για τη διατροφή τους; Ούτε για αυτό θα χρειαστεί να ανησυχήσουν οι φιλοξενούμενοι της κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ καλό πρόγραμμα σίτισης. 

Για την ψυχαγωγία τους -ως φαίνεται- δημιουργήθηκε παιδότοπος αλλά και σκιασμένοι χώροι συνάθροισης για να αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους σχέσεις. Αφού τακτοποιηθούν στις... μίνι βίλες τους, θα μπορούν να απολαμβάνουν και περιπάτους στην περιοχή, καθώς η είσοδος και η έξοδος θα είναι ελεύθερη...








Μπήκαν στο πλοίο οι πρώτοι από την Κω

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας από το Λιμενικό Σώμα, παρουσία και αστυνομικής δύναμης μπήκαν τελικά στο Ελ. Βενιζέλος στις 1:15 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι πρώτοι 321 Σύροι πρόσφυγες.

Η επιβίβαση συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκειας της Κυριακής και τα ξημερώματα της Δευτέρας με τον αριθμό των «επιβατών» στο πλοίο να φτάνει πλέον τους 1.000. Οι τελευταίοι 300 οδηγήθηκαν αμέσως μετά τον εντοπισμό τους σε παραλίες του νησιού από το λιμενικό στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος για ταυτοποίηση και φιλοξενία.

Εντωμεταξύ ανησυχία προκαλεί σε κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού το γεγονός ότι σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν από την Κω οι δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν μεταβεί την προηγούμενη εβδομάδα προκείμενου να αποκαταστήσουν την τάξη.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν επιβιβαστεί μόνο Σύροι ενώ άγνωστο παραμένει αν θα μπουν και πρόσφυγες/μετανάστες από τους ήδη παραμένοντες στην πόλη καθώς υπάρχει φόβος συμπλοκών και επεισοδίων μεταξύ μεταναστών διαφορετικών εθνοτήτων, όπως έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι μεταξύ Πακιστανών- Αφγανών και Ιρακινών.


 

 

 

 

 

 

 


Τραγική η κατάσταση στη Μυτιλήνη

Λες και ανήκει σε κάποια τριτοκοσμική χώρα μοιάζει το λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου εκατοντάδες μετανάστες έχουν λάβει το απαραίτητο χαρτί, αλλά δεν έχουν εισιτήρια για τα πλοία της γραμμής, που θα τους μεταφέρουν στον Πειραιά. Έτσι παραμένουν εκεί εγκλωβισμένοι και εάν η κυβέρνηση δεν βρει τρόπο να βάλει έκτακτα δρομολόγια και να τους προωθήσει στον Πειραιά, το λιμάνι της Μυτιλήνης θα μετατραπεί σε ένα απέραντο ανθρώπινο χάος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η εικόνα του λιμανιού είναι τραγική με γυναίκες, παιδιά, υπερήλικες, να κοιμούνται καταγής χωρίς να υπάρχει γι αυτούς κανένας κανόνας στοιχειώδους υγιεινής. Μοιραία άνθρωποι και σκουπίδια συνυπάρχουν.




Βρέθηκε η Χριστοδουλοπούλου!

Εντύπωση προξένησε η εμφάνιση της «εξαφανισμένης» Τασίας Χριστοδουλοπούλου για πολλές ημέρες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου το πρόβλημα των μεταναστών έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Προφανώς η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής προτιμά τις εμφανίσεις σε ελεγχόμενους χώρους από το να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα στην καρδιά του, που είναι τα λιμάνια της Κω και της Μυτιλήνης.

«Νομίζω ότι αυτός ο χώρος θα μείνει σαν παράδειγμα και σαν υπόδειγμα και για άλλους τέτοιους χώρους σε όλη την Ελλάδα που θα φιλοξενούν πρόσφυγες» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου σε δηλώσεις της από το κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, λίγο μετά την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως. «Οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές απαιτούν να έχουμε τέτοιους χώρους ώστε να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις απέναντι στους πρόσφυγες, που κυνηγημένοι από τον πόλεμο αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο» εξήγησε.

Ο χώρος, πρόσθεσε, «ελπίζω ότι θα ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες των ανθρώπων. Είναι ανθρώπινος, έχει ψύξη, έχει ζεστό νερό και όλες τις προδιαγραφές για να μπορέσουν να ζήσουν μέσα σε αυτά τα σπίτια» είπε, συμπληρώνοντας ότι είναι εξασφαλισμένη και η σίτιση των προσφύγων. 





 

 

 

 

 

 

 

 




















protothema.gr