29.8.15

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε Βρετανούς δημοσιογράφους


Δύο Βρετανούς δημοσιογράφους του Vice News που κάλυπταν τις συγκρούσεις μεταξύ τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων, στη νοτιοανατολική Τουρκία, συνέλαβε η τουρκική αστυνομία, όπως παραδέχτηκε, επίσημα, ο εκπρόσωπός της.
Πρόκειται για τον Τζέικ Χάραχαν και τον Φίλιπ Πέντλμπιουρι, οι οποίοι συνελήφθησαν στο Μπαγκλάρ, της επαρχίaς του Ντιγιαρμπακίρ, την ώρα που κατέγραφαν συγκρούσεις μεταξύ Τούρκων και Κούρδων.
Οι δύο Βρετανοί και ο Τούρκος μεταφραστής τους, είχαν αποκτήσει επαφές με το ΡΚΚ, ανέφερε πηγή της τουρκικής αστυνομίας.
«Έχουμε λάβει γνώση της σύλληψης των δύο δημοσιογράφων μας στο Ντιγιαρμπακίρ. Οι προξενικές μας αρχές στην Τουρκία βρίσκονται σε επαφή με τους κρατουμένους και με τις τουρκικές αρχές», ανέφερε ανακοίνωση της βρετανικής πρεσβείας στην Άγκυρα.


Η εκεχειρία που είχε επιτευχθεί από το 2013, μεταξύ Τουρκίας και ΡΚΚ, κατάρρευσε από τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε πως πρέπει να ανακτήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ακόμα και αιματοκυλώντας τη χώρα.

defence-point