19.7.15

Το ‘Ισλαμικό κράτος’ αγοράζει κρυφά εκτάσεις στην Ευρώπη


http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 19, 2015.
Το «Ισλαμικό κράτος» έχει αγοράσει κρυφά γεωργικές εκτάσεις κοντά σε απομονωμένο χωριό  στη Βοσνία, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν  ως βάση για τρομοκρατικές επιθέσεις στις χώρες της Δύσης.
 
 
Η πληροφόρηση προέρχεται από την βρετανική εφημερίδα «Sunday Mirror» , η οποία σημειώνει ότι τουλάχιστον 12 ισλαμιστές έχουν εκπαιδευθεί στο χωριό Όσβε,  και μετέβησαν κατόπιν στη Συρία, τους τελευταίους μήνες. Πέντε από αυτούς έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής εφημερίδας.
Η τοποθεσία στο χωριό Όσβε, δίνει στο ‘ισλαμικό κράτος’ μια στρατηγική θέση, λόγω της εγγύτητάς του στη θάλασσα της Μεσογείου και χρησιμοποιείται εκτός από εξτρεμιστές της Συρίας και από τρομοκράτες της βόρειας Αφρικής.
Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, πιστεύουν ότι η Βοσνία έχει στρατόπεδα εκπαίδευσης της τρομοκρατικής ομάδας και ενδέχεται η περιοχή να χρησιμεύσει για εκπαίδευση τζιχαντιστών, που θα έχουν ως στόχους- επιθέσεις στη Δύση.
Εμπειρογνώμονες, εξάλλου, στην αντιτρομοκρατία, δηλώνουν ότι από χωριό πολλοί κάτοικοι έχουν μεταβεί στη Συρία και η τάση αυτή συνεχίζεται.
Η περιοχή έχει δύσκολη πρόσβαση λόγω του ορεινού εδάφους και η εφημερίδα τονίζει ότι χωρίς GPS η πρόσβαση στο χωριό είναι πολύ δύσκολη.
Μια προσπάθεια πρόσβασης στο χωριό έγινε πριν από μήνες, με τη βοήθεια  GPS , αλλά οι δημοσιογράφοι δεν εντόπισαν κάτι το ενοχοποιητικό.
Η Βοσνία είναι μια ιδανική περιοχή για τους τζιχαντιστές που ταξιδεύουν παράνομα από τη Συρία προς την Ελλάδα ή την Τουρκία και στη συνέχεια διέρχονται από την πΓΔΜ και τη Σερβία.
--
               
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ