14.6.15

ΤΑΜΣ ανακατάληψης βαχονησίδας τη νύχτα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Φωτογραφίες από τη νυχτερινή Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 στην Περιοχή Ευθύνης (ΠΕ) της 98ης Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ) που εδρεύει στη Λέσβο, αποδέσμευσε το ΓΕΣ.
Στην άσκηση έλαβε μέρος το σύνολο των Μονάδων και Ανεξαρτήτων Υπομονάδων του Σχηματισμού, καθώς επίσης και τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων. Η ΤΑΜΣ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015» επικεντρώθηκε στο σχεδιασμό, οργάνωση, διεύθυνση και εκτέλεση επιχείρησης ανακατάληψης βραχονησίδας.

Οι επιχειρήσεις αυτού του τύπου απαιτούν πολύ υψηλό συντονισμό και ταχύτητα σχεδίασης και εκτέλεσης και όπως είναι εύκολα κατανοητό η διεξαγωγή τη νύκτα μεγιστοποιεί την πιθανότητα επιτυχίας.













Με συστηματική εκπαίδευση σε τεχνικό και τακτικό επίπεδο και πολύ καλή γνώση του εδάφους, εξοπλισμένες με τα κατάλληλα μέσα νυκτερινής παρατήρησης και σκόπευσης, ακόμη και μικρά τμήματα μπορούν να επιτύχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι μονάδες των σχηματισμών που είναι αναπτυγμένες στην περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ εκπαιδεύονται συστηματικά σε επιχειρήσεις του τύπου, ενώ τα στρατηγεία και οι διοικήσεις στην ταχεία σχεδίαση, οργάνωση και διεύθυνση.
Ο παράγων χρόνος είναι εξαιρετικά σημαντικός τόσο στη σχεδίαση όσο και στην εκτέλεση και η πλήρης εκμετάλλευση του προσδίδει επιπλέον πλεονέκτημα στις φίλιες δυνάμεις.
defence-point.