11.6.15

Κυβέρνηση: "Ζητήσαμε 40% κούρεμα του ελληνικού χρέους - Θα κερδίσουμε την αναμέτρηση με τους δανειστές" (vid)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΘΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ζ.Κ.ΓΙΟΥΝΚΕΡ-Α.ΤΣΙΠΡΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

 Μιλώντας σε εκπομπή ο N.Βούτσης αποκάλυψε πως η κυβέρνηση έχει υποβάλει στους εταίρους πρόταση - σχέδιο για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που οδηγεί τεχνικά σε ένα κούρεμα της τάξης του 40%.




«Θα κερδίσουμε την αναμέτρηση με τους δανειστές» υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ανέφερε μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει πρόταση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα άφησε και αιχμές κατά του αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου υποστηρίζοντας πως «δεν θα υπογράψουμε νέο μνημόνιο».
Νέα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με στόχο να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών για να κλείσει η συμφωνία, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες.


Ο πρόεδρος της Κομισιόν, προσερχόμενος στο χώρο, δήλωσε: «Με τον Τσίπρα έχουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις». 
H συνάντηση που έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός με τον κύριο Γιούνκερ αναμένεται να δώσει μια ακόμη ώθηση, ώστε να μπούμε στην τελική ευθεία για μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.
Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέσω του Twitter, παραθέτοντας και τη σχετική φωτογραφία.
Ντάισελμπλουμ: Είναι πιθανή μια συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup
«Μια συμφωνία με την Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί μέχρι το επόμενο Eurogroup» ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε ομιλία του από το Ταλίν, εκεί όπου βρίσκεται, στο πλαίσιο περιοδείας για να προωθήσει την υποψηφιότητά του για την παραμονή στον θώκο του προέδρου του Eurogroup.
Τόνισε, ωστόσο,  ότι η συμφωνία αυτή θα πρέπει να είναι αξιόπιστη και αποτελεσματική, προκειμένου η Ελλάδα να κατορθώσει να ανακτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία, ενώ προσέθεσε ότι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων παραμένει δύσκολη.
«Ένα Grexit θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα» επανέλαβε και πρόσθεσε ότι το υπάρχον ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Μέρκελ: Συμφωνήσαμε με Τσίπρα ότι θα κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα
Για συμφωνία ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να εργαστεί μετ' επιτάσεως ώστε να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα έκανε λόγο η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες.
Η κυρία Μέρκελ είπε ότι κάθε ημέρα για την Ελλάδα μετράει και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνουν όλα τα σωστά βήματα. Η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε λόγο, επίσης, για «ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων» στην τριμερή των Βρυξελλών. Σημείωσε, τέλος, ότι η αίσθησή της είναι πως πλέον υπάρχει η διάθεση στενής συνεργασίας με τους Θεσμούς και εξέφρασε την ελπίδα αυτή η διάθεση να αξιοποιηθεί. 

defencenet.gr