16.6.15

ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2015: Μονάδες του Σ.Ξ. σε αρματαγωγά! (ΦΩΤΟ)


Φωτογραφίες από τη συμμετοχή μονάδων του Στρατού Ξηράς στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2015» που διεξήχθη από 8 έως 12 Ιουνίου στην περιοχή του Αιγαίου αποδέσμευσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).
Κατά την άσκηση δοκιμάσθηκαν τα ισχύοντα επιχειρησιακά σχέδια και εκτελέστηκαν πολλαπλά αντικείμενα στο πλαίσιο της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες κατά κύριο λόγο στην άσκηση συμμετείχαν μονάδες της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «Μοράβας» που αποτελεί τον εξειδικευμένο σχηματισμό του Ελληνικού Στρατού στις αμφίβιες επιχειρήσεις.
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι στην «ΚΑΤΑΙΓΙΣ -2015» η οργανική μοίρα Πυροβολικού της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών συμμετείχε για πρώτη φορά με τα διαμετρήματος 155 χλστ. αυτοκινούμενα οβιδοβόλα M109A3GEA1 με τα οποία έχει εξοπλιστεί αλλά και τα Κέντρα Διεύθυνσης Πυρός (ΚΔΠ) M577A2.
Και τα δύο συστήματα πλην της προφανούς αύξησης της ισχύος πυρός του σχηματισμού βελτιώνουν σημαντικά και την στρατηγική και τακτική κινητικότητα του.