30.5.15

Ποιός Υπουργός δηλώνει :»Ματώνει η Καρδιά μου και …Γιατί ;» (video)

Από το...μετρό Θεσσαλονίκης πήρατε ιδέες κ. Δήμαρχε; Κάνατε τη Ζάκυθο ρεντίκολο των σκυλιόνε  για να μας κογιονάρουνε οι ξένοι καλοκαιριάτικα! Εύγε!- ΑΛΕΞ
Στη χιλιοτραγουδισμένη Ζάκυνθο ,το Λουλούδι της της Ανατολής βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Υφυπουργός  στον Πρωθυπουργό  Τέρενς Κουίκ για επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο της Περιοδείας που πραγματοποιεί στα νησιά του Ιουνίου !


image-eb14d531b4a36f496bee8629498f534c47fe386d69f9677edb1ef19adb6033ac-VΑπλός καθημερινός αλλά και ανθρώπινος ο Τερενς Κοίκ έφτασε στο νησί της Ζακύνθου με το πλοίο της γραμμής και όχι με κάποιο  ιπτάμενο μέσο …
Υπάρχουν και αυτοί οι Υπουργοί ευτυχώς στην Κυβέρνηση ...Στο λιμάνι κατέβηκε μόνος χωρίς συνοδεία όπου τον υποδέχθηκαν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής των ΑΝΕΛ ,με τους οποίους ο κ.Κουίκ είχε φιλική συζήτηση !image-6b6a779e1bfcd19183690bf73d027275dde28ce448cd282c2f7cc898ab886fa9-V
Εν συνεχεία μετέβη στο Δημαρχείο της Πόλης όπου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ.Παύλος Κολοκοτσάς  , εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων & με  τα τοπικά ΜΜΕ Παρόντα !
Ο Δήμαρχος παρέδωσε φάκελο με τα προβλήματα του Νησιού στον κύριο  Κουίκ όπου σύμφωνα με τους φορείς τα σοβαρότερα θέματα  είναι δύο το Νερό που δεν πίνεται στη Ζάκυνθο  και η Πλατεία …H περιφραγμένη πλατεία Σολωμού όπου ο Εθνικός μας Ποιητής  που έγραψε τον Ύμνος προς την  Ελευθερία  παραμένει «φυλακισμένος» πίσω από τα τσίγκινα παραπετάσματα !plateiasolomoupanor-watermark21
Ο Υπουργός συγκλονισμένος από το θέαμα δήλωσε επί λέξει :» Mατώνω να βλέπω την Πλατεία του Εθνικού μας Ποιητή να είναι Περιφραγμένη» !
image-157afcd585f5989ea1c16b6ec56561872d70d98f0bd24d0c5b676e7a2f6c9215-VΟ Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό θα δεχθεί το απόγευμα φορείς του νησιού όπου θα του θέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τουρισμός του νησιού που είναι η βαριά βιομηχανία αλλά και το πρόβλημα με το Ελαιόδεντρα που αντιμετωπίζει το νησί !
Δείτε στο  βιντεο που ακολουθεί τι λέει ο Υφυπουργός για την Πλατεία Σολωμού και τι απαντά αν η νέα ΜΟΜΑ που ο ΥΕΘΑ Καμμένος επαναλειτούργησε ,αν μπορεί να αναλάβει και να ξεπετάξει το Έργο ! Δεν είναι λίγοι εκείνοι στην  Ζάκυνθο που εμπιστεύονται μόνο τις Ένοπλες Δυνάμεις πλέον !
Η τουριστική Σεζόν στο νησί έχει αρχίσει και  κανείς δεν μπορεί να μένει ασυγκίνητος  στο θέαμα της Πλατείας  Σολωμού με τα τσίγκινα παραπετάσματα …Ας ελπίσουμε μόνο  να μην το εκμεταλλευτούν κάποιοι άσπονδοι φίλοι μας  στο Εξωτερικό μιας και το Ζάντε έχει πληθώρα Εγγλέζων Τουριστών !
Για το θέμα όμως της Πλατείας  δεν είναι λίγοι και  εκείνοι που κατηγορούν για ολιγωρία την νυν δημοτική αρχή ..Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι ανέλαβε την 1η Οκτωβρίου και στις 10 Οκτωβρίου περιέφραξε την πλατεία Σολωμού όπου και παραμένει κλειστή ως τα Σήμερα !
Ρεπορτάζ από το  http://ermisnews.gr/article.html&articleid=25134 την 04-11-2014
                       Διαβεβαιώσεις Υπουργού στο Δήμαρχο της Ζακύνθου  ότι η πλατεία θα χρηματοδοτηθεί ….Ανακοίνωση του Δήμου  4/11/2014!
 Διαβάστε τι έγραφαν τα Τοπικά ΜΜΕ τότε ...Νέα στοιχεία έγιναν γνωστά χθες από το Δήμαρχο για το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης της πλατείας Σολωμού που τις τελευταίες ημέρες ταλανίζει σε μέγιστο βαθμό τη δημοτική αρχή αλλά και τους κατοίκους του νησιού.
Ο κ. Παύλος Κολοκοτσάς με επίσημη ανακοίνωση γνωστοποιεί πως το έργο επανεντάχθηκε σύμφωνα με διαβεβαίωση του αρμόδιου υφυπουργού ο οποίος φέρεται να του τηλεφώνησε μετά τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο.

Στην ανακοίνωση ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής:
Με επίγνωση της σοβαρότητας του θέματος, ο Δήμος Ζακύνθου θέλει να ενημερώσει τους δημότες, πως κατόπιν χθεσινής επικοινωνίας με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τον πρόεδρο Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Κώστα Ασκούνη, το έργο της αναπλάσεως της ιστορικής πλατείας Σολωμού της Ζακύνθου επανεντάχθηκε και η χρηματοδότηση του θα πραγματοποιηθεί με μια μικρή καθυστέρηση, εντός του Δεκεμβρίου 2014.
Το έργο θα ολοκληρωθεί από την ανάδοχο εταιρεία χωρίς προβλήματα, με στόχο να παραδοθεί η πλατεία Σολωμούστις 31 Μαρτίου 2015.
Το παρόν αποστέλλεται στον Τύπο για την ενημέρωση των συμπολιτών μας για το σοβαρό αυτό θέμα και προκειμένου να σταματήσει η παραφιλολογία γύρω από αυτό, η οποία καλλιεργεί κλίμα ανησυχίας στους δημότες μας. sic!
Σχόλιο : Σήμερα πάντως 30 Μαΐου του 2015 η Πλατεία δεν έχει παραδοθεί ακόμη κ.Δήμαρχε !
πηγη:http://veteranos.gr/