26.5.15

ΤΟ "ΑΝΤΙ-ΝΑΤΟ" ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ! Ρωσία-Κίνα-Ινδία και Ιράν προς Τουρκία-ΗΠΑ: "Να μην ξαναπετάξουν αμερικανικά drones στη Μ.Θάλασσα"


Μια ισχυρή αντινατοϊκή συμμαχία έχει ξεκινήσει να παγιοποιείται μετά και την κοινή επίπληξη της Τουρκίας από Ρωσία, Κίνα, Ιράν, και Ινδία επειδή επέτρεψε πτήσεις μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αμερικανικών αεροσκαφών στη Μαύρη θάλασσα και κατά μήκος των τουρκικών ακτών, για λόγους κατασκοπείας των ρωσικών θέσεων στην Κριμαία και στην ευρύτερη περιοχή.
 
Το defencenet.gr έχει πολλάκις αναφέρει την επικείμενη δημιουργία του "Αντι-ΝΑΤΟ" από τις δύο υπερδυνάμεις,της ευρασιατικής Ρωσίας και της υπερδύναμης της Ανατολής, Κίνας.
 
Tώρα στην συμμαχία αυτή, προστίθενται Ινδία και Ιράν, διολου αμελητέες περιφερειακές δυνάμεις που θα ελέγξουν για χάρη του νέου σχηματισμού, Μέση Ανατολή και ΝΑ Ασία.
 
Αυξάνεται επικίνδυνα η ένταση στη Μαύρη Θάλασσα σύμφωνα με επισήμανση της ρωσικής εφημερίδας Pravda, αλλά και της τουρκικής Aydınlık, εξ αιτίας της αυξανόμενης νατοϊκής παρουσίας και της εμπλοκής τουρκικών F-16 με ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη.
 
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στην πρόσφατη σύνοδο για την Διεθνή Ασφάλεια που έλαβε χώρα στην Μόσχα και στην οποία πήραν μέρος οι υπουργοί Άμυνας Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας και Ιράν, ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου στρατηγός Valery Gerasimov, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία γιατί έδωσε άδεια πτήσεων μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αμερικανικών αεροσκαφών στη Μαύρη θάλασσα και κατά μήκος των τουρκικών ακτών, προφανώς για λόγους κατασκοπείας των ρωσικών θέσεων στην περιοχή.
 
Το εντυπωσιακό είναι ότι τις ρωσικές καταγγελίες κατά της Τουρκίας υιοθέτησαν και στήριξαν και οι υπουργοί Άμυνας της Κίνας, Ινδίας και Ιράν, γεγονός που έπεσε σαν ηχηρό χαστούκι στην Άγκυρα με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης, αλλά ακόμα περισσότερο το μήνυμα ακούστηκε, μέχρι τα βάθη της ΝΑΤΟϊκής Συμμαχίας.
 
Η σημασία του γεγονότος έχει να κάνει με το γεγονός ότι καμια απο αυτές τις χώρες δεν έχει έννομα συμφέροντα στη Μ.Θάλασσα πλην της Ρωσίας.
 
Ο Ρώσος αρχιστράτηγος τόνισε πως η αυξανόμενη παρουσία νατοϊκών δυνάμεων στην Μαύρη θάλασσα κατά παράβαση διεθνών συνθηκών, εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο για την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή. Όπως υποστήριξε, αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Global Hawk έχουν πραγματοποιήσει πτήσεις στην περιοχή με καθαρά κατασκοπευτικό χαρακτήρα. Ο Valery Gerasimov έδωσε και συγκεκριμένα στοιχεία για την 24ωρη πτήση των μη επανδρωμένων καλύπτοντας απόσταση 3 χιλιάδων ναυτικών μιλίων, πετώντας σε ύψος 60.000 ποδιών και το κυριότερο όπως δήλωσε με έμφαση, χρησιμοποίησαν την βάση του Ιντζιρλίκ που βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος.
 
Στην ίδια διάσκεψη αναφέρθηκε η εμπλοκή τουρκικών και ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών στην περιοχή και καταγγέλθηκε η Άγκυρα ότι χρησιμοποίει τις βάσεις της Μερτζιφούντας του Πόντου και της Πανόρμου για τις πτήσεις των αεροσκαφών στην Μαύρη θάλασσα, (Scramble Kolları), με στόχο να ασκηθεί πίεση στην ρωσική παρουσία.
 
Η προειδοποίηση ήταν ιδιαίτερα έντονη, και το κυριότερο έγινε ενώπιον άλλων δυνάμεων οι οποίες έδειξαν ότι συντάσσονται απόλυτα με τη ρωσική γραμμη.
 
Το "Αντι-ΝΑΤΟ" είναι ο μέγιστος φόβος των Αμερικανών καθώς, η νέα υπό σχηματισμό συμμαχία, δεν θα υπερισχύει μόνο στο πυρηνικό επίπεδο λόγω της ρωσικής πυρηνικής υπεροπλίας (η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του κόσμου), αλλά και στις συμβατικές στρατιωτικές δυνάμεις (η 2η σε συμβατικό επίπεδο Ρωσία, ενώνει τις δυνάμεις της με την 3η Κίνα, αλλά και τις Ινδικές ΕΔ, όπως και του Ιράν που είναι η πιο ισχυρή χώρα στη Μέση Ανατολή) όπου το ΝΑΤΟ θα μείνει πολύ πίσω σε επίπεδο ισχύος.
 
Συν τοις άλλοι οι εν λόγω χώρες οικονομικά είναι ισχυρές και ανερχόμενες, ενώ ΗΠΑ και Δύση είναι ασθενικές και καταρρέουσες (ειδικά από τότε που τα BRICS ξεκίνησαν την αποδολαριοποίηση του πλανήτη, που θα πάρει πολλά χρόνια, αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη).
 
 defencenet.gr