24.4.15

Travel City: Ούτε συγνώμη από τους μαθητές που εγκατέλειψε

Όταν ένα τουριστικό γραφείο δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα έξοδα οργανωμένης εκδρομής και αφήνει τους ταξιδιώτες στο δρόμο, απλά κλείνει.Μεγάλη ευθύνη φέρει και ο ΕΟΤ ο οποίος υποτίθεται ότι ελέγχει αυτές τις περιπτώσεις και διατηρεί και εγγυητικές επιστολές από κάθε τέτοια επιχείρηση. Η συγκεκριμένη επιχείρηση εν γνώσει των οικονομικών προβλημάτων της ενήργησε την εκδρομή αυτή, συνεπώς φέρει ακεραία την ευθύνη. 
ΑΛΕΞ 
Την οικονομική κρίση αλλά και την οικονομική αδυναμία, επικαλείται το ταξιδιωτικό πρακτορείο Travel City προκειμένου να δικαιολογήσει την περιπέτεια στην οποία επέβαλε μαθητές του 3ου Λυκείου Άρτας, αφήνοντας απλήρωτο το ξενοδοχείο τους στην Ελβετία και χωρίς καμία μέριμνα για τα εισιτήρια επιστροφής.

Στην απάντηση- απολογία, πάντως δεν ζητά ούτε μία συγνώμη από τα πενήντα παιδιά και τους συνοδούς τους και ομολογεί ότι το πρόβλημα δεν είναι μεμονωμένο.
Στην ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας του ταξιδιωτικού πρακτορείου αναφέρεται ότι καταβλήθηκαν «υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, αλλά η έλλειψη ρευστότητας σε συνδυασμό με την άστοχη υποβολή εξαιρετικά χαμηλών προσφορών μας, λόγω του έντονου ανταγωνισμού στην αγορά των σχολικών εκδρομών, οδήγησε στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση».
Στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων:
Εκφράζουμε τη λύπη μας για την αδυναμία του ταξιδιωτικού γραφείου μας να οργανώσει τη σχολική εκδρομή του 3ου Λυκείου Άρτας, όπως οφείλαμε. Το πρόβλημα, ατυχώς, δεν είναι μεμονωμένο και δεν αφορά μόνο το 3ο Λύκειο Άρτας.
Καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, αλλά η έλλειψη ρευστότητας σε συνδυασμό με την άστοχη υποβολή εξαιρετικά χαμηλών προσφορών μας, λόγω του έντονου ανταγωνισμού στην αγορά των σχολικών εκδρομών, οδήγησε στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.
Μπορέσαμε και καλύψαμε μέρος μόνο του κόστους των εκδρομών. Διαβεβαιώνουμε ότι δεν "κλέψαμε" χρήματα, τα οποία διαθέσαμε για την εξόφληση χρεών προς προμηθευτές της Εταιρείας μας. Ειδικά η υπογράφουσα, διαχειρίστρια και ιδιοκτήτρια της TRAVEL CITY ΕΠΕ, δεν έχω κίνητρο ή λόγο να εξαπατήσω τους πελάτες του ταξιδιωτικού γραφείου μας και πολύ περισσότερο μαθητές. Κι εγώ μητέρα 3 τέκνων και ιδιοκτήτρια ακίνητης περιουσίας είμαι.
Να σημειώσω μόνο ότι ορισμένοι προμηθευτές της εταιρείας μας, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία μας και την ακύρωση σχολικών εκδρομών, δεν μας επιστρέφουν προκαταβολές, για να διασώσουμε ό,τι μπορούμε. Να τις επιστρέψουν όχι σε εμάς, φυσικά, αλλά με άμεση καταβολή τους στα ξενοδοχεία διαμονής των μαθητών, όπως τους ζητήσαμε».
http://www.epiruspost.gr/