10.3.15

Λιβανέζα παρουσιάστρια «κόβει» ιμάμη που της είπε «βούλωσ'το, είσαι γυναίκα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδικτυακή ηρωίδα έχει γίνει η Ρίμα Καρακί, παρουσιάστρια σε τηλεοπτικό κανάλι του Λιβάνου, που έκοψε στον άερα ιεροδιδάσκαλο που της είπε να «το βουλώσει» και ότι «δεν αρμόζει να μου παίρνεις συνέντευξη, είσαι μία γυναίκα που...». 
Το βίντεο είχε διαδοθεί εκτενώς στο αραβόφωνο Διαδίκτυο για την μάλλον ασυνήθιστη κίνηση μίας γυναίκας, και μάλιστα απέναντι σε ιεροδιδάσκαλο.
Η Καρακί, παρουσιάστρια στο κανάλι Al Jadeed του Λιβάνου, είχε στο τηλεοπτικό παράθυρο προσκεκλημένο τον σεΐχη Χάνι αλ Σιμπάι, αιγύπτιο μουσουλμάνο ιεροδιδάσκαλο που μένει στο Λονδίνο.
Θέμα της συζήτησης ήταν η τζιχαντιστική ISIS και συγκεκριμένα αναφορές για χριστιανούς που έμπαιναν στις τάξεις της.
Στην απάντησή του, ο Σιμπάι αναφέρεται στις Σταυροφορίες και στις ιταλικές Ερυθρές Ταξιαρχίες. Εκεί η παρουσιάστρια τον διακόπτει και του ζητά «να επικεντρωθούμε στο σήμερα».
Ο ευέξαπτος Σιμπάι απαντά: «Ακούστε, μην με διακόπτετε. Θα απαντήσω όπως θέλω». Η Καρακί προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα, λέγοντας πως σέβεται τον συνομιλήτη της αλλά υπάρχει περιορισμός χρόνου.
Ο Σιμπάι συνεχίζει να αντιδρά και μετά από λίγο η Καρακί τον ενημερώνει πως διασφαλίστηκε πως θα υπάρξει περισσότερος χρόνος. Αυτό δεν τον ηρεμεί: «Πρέπει να αισθάνεστε υπέροχα» της λέει, εμφανώς εκνευρισμένος, αλλά και τότε ακόμη η Καρακί διατηρεί την ψυχραιμία της.
Όταν μετά από λίγο ο Σιμπάι ξεκινά να πλατειάζει και η Καρακί του ζητά να απαντήσει στην ερώτηση που του είχε θέσει, της λέει: «Τελειώσατε; Βουλώσ΄τε το να μιλήσω».
Η παρουσιάστρια τον ρωτά «πώς να σεβαστώ κάποιον που λέει στον συνομιλητή του να το βουλώσει», εκείνος της λέει «με σέβονται, είτε σου αρέσει είτε όχι».
«Αρκετά, ας ολοκληρώσουμε» λέει η Καρακί, οπότε ο Σιμπάι της λέει «δεν αρμόζει να μου παίρνεις εσύ συνέντευξη, είσαι μία γυναίκα που...» -εκεί η Καρακί του κλείνει το μικρόφωνο και κόβει τη σύνδεση.
Από τη ανάρτησή του στο YouTube, το βίντεο έχει 4,5 εκατομμύρια θεάσεις. 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 10 Μάρτιος 2015 13:52


http://www.agioritikovima.gr/