3.1.15

Norman Atlantic: “Άφηναν τα παιδιά για να σώσουν πρώτα τους Ιταλούς"


Αδιόρθωτοι οι Ιταλοί!!!

Συγκλονίζει η καταγγελία Έλληνα επιβάτη, ο οποίος διασώθηκε από το Norman Atlantic και υποστηρίζει ότι το πλήρωμα του πλοίου έκανε διακρίσεις στους επιβάτες για να φύγουν πρώτοι με τα ελικόπτερα οι Ιταλοί!
 
“Άφηναν στο πλοίο που καιγόταν γυναίκες και παιδιά, για να διασώσουν πρώτα τους Ιταλούς. Αυτό το καταγγέλλω”, είπε, μιλώντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”.
 
Ένας άλλος συμπρατριώτης μας που έζησε τη ναυτική τραγωδία, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Όσοι ήμασταν στο 5ο και το 6ο deck από τη μία έλιωναν τα παπούτσια μας και απο την άλλη κρυώναμε... Εμείς ανεβάζαμε τις γυναίκες και τα παιδιά για να μπουν στα ελικόπτερα. Υπήρχε ψυχραιμία από όλους”. 
 
Καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το θρίλερ με το Norman Atlantic, μία συγγενής αγνοούμενου, προχώρησε σε μία σοβαρή καταγγελία κατά του ελληνικού προξενείου στη Ρώμη.
Μιλώντας από το Μπάρι της Ιταλίας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, η συγγενής αγνοούμενου του Norman Atlantic, Ελένη Θεοδωρίδου, αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος του ελληνικού προξενείου υποδέχθηκε τους περίπου 20 Έλληνες που με δική τους πρωτοβουλία αποφάσισαν να μεταβούν στην Ιταλία για να αναζητήσουν τους αγαπημένους τους, λέγοντας: «Τι ήρθατε να κάνετε εδώ;» και τους τόνισε ότι «δεν υπάρχει τίποτα εδώ, δεν υπάρχει κανένας τραυματίας. Τι ήρθατε να κάνετε εδώ; Γιατί σας έστειλαν;».
Η κυρία Θεοδωρίδου δηλώνει αγανακτισμένη και ταλαιπωρημένη και επισημαίνει ότι οι υπόλοιπες οικογένειες αγνοουμένων δεν εμπιστεύονται πια κανέναν, καθώς «κάθε ημέρα τα πράγματα λέγονται διαφορετικά. Σήμερα θα γυρίσουμε τα νοσοκομεία της Ιταλίας ένα-ένα και οι διοικητές θα μας δίνουν εγγράφως ότι δεν υπάρχει κάποιος τραυματίας από το Norman Atlantic».
Παράλληλα αναφέρει πώς όταν οι συγγενείς καλούσαν στα τηλέφωνα των αγαπημένων τους ενώ βρίσκονταν στην Ελλάδα αυτά ήταν απενεργοποιημένα, ενώ από τη στιγμή που έφτασαν στην Ιταλία, τα τηλέφωνά τους λειτουργούσαν και έπειτα από λίγο έμπαινε σε λειτουργία ο τηλεφωνητής.
«Τα κινητά χτυπούσαν δύο φορές και μετά έβγαινε ο τηλεφωνητής. Όταν το ανακαλύψαμε δεν μπορείτε να καταλάβετε τι έγινε εδώ. Πάει να πει ότι ο άνθρωπος δεν κάηκε μαζί με το κινητό, δεν κάηκε μέσα στο φορτηγό του. Σημαίνει ότι δεν είναι στη θάλασσα αν το κινητό χτυπάει», τόνισε και κάλεσε τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και τις αστυνομικές αρχές να τους εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό.
Η ίδια αποκάλυψε επίσης ότι όταν ρώτησε το ελληνικό προξενείο αν κάποιος εκπρόσωπος επισκέφθηκε νοσοκομεία της χώρας αναζητώντας για τυχόν τραυματίες της απάντησαν: «Δεν είναι δική μας δουλειά».
Οπως τόνισε φανερά εξοργισμένη: «Δε θα φύγουμε από εδώ αν δεν πάρουμε τους ανθρώπους μας νεκρούς ή ζωντανούς. Από εδώ δε θα φύγουμε».
 defencenet.gr