6.1.15

Εναέρια απόδραση αλά... Παλαιοκώστας ετοίμαζαν οι «Πυρήνες» «Για την προσπάθεια άξιζε...»


Εναέρια απόδραση αλά Παλαιοκώστας ετοίμαζαν τα φυλακισμένα και ασύλληπτα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, τον Φεβρουάριο του 2013. Το σχέδιο υπήρχε μέσα στα τέσσερα από τα πέντε usb που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική σε γιάφκα των Πυρήνων στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20 στα Τουρκοβούνια, μετά τη σύλληψη των ληστών του Βελβεντού. 
Το σχέδιο απόδρασής τους από τις φυλακές Κορυδαλλού και το «χτύπημα» του Χριστόδουλου Ξηρού επιβεβαιώνουν μέσα από κείμενό τους από τις φυλακές οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Υπό τον τίλο «Για την προσπάθεια άξιζε...» στο κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο οι «Πυρήνες» εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον «Μανώλη» της 17Ν και ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να χαρίσουν ούτε μια λέξη «που θα ξεκλείδωνε πληροφορίες στον εχθρό».
Όπως τονίζουν, η απόδραση από τη φυλακή είναι ο μόνος σκοπός και προορισμός ενός αιχμάλωτου αναρχικού αντάρτη πόλης και σημειώνουν πως η λέξη απόδραση «είναι το συμπυκνωμένο νόημα της ελευθερίας που ανατινάζει τα τείχη της φυλακής που κλείδωσαν τις ζωές τους».
......................
sofokleousin.gr