14.1.15

Δημόσια εκτέλεση γυναίκας από τζιχαντιστές


Μια ακόμα τραγική περίπτωση εκτέλεσης γυναίκας από του τζιχαντιστές ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το εύρος του θρησκευτικού φανατισμού που διακατέχει τους εν λόγω ισλαμιστές. 

Μαχητές του Μετώπου αλ Νούσρα, το οποίο αποτελεί το παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Συρία, έχουν συλλάβει μια άτυχη γυναίκα, την οποία κατηγορούν για μοιχεία και, χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις, την εκτελούν δημόσια στο Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας. Η άτυχη γυναίκα, ζητά να δει τα παιδιά της, αλλά της το αρνούνται. Αντί αυτού την εκτελούν εν ψυχρό, ενώ απαθανατίζουν την σκηνή με κινητά τηλέφωνα και μόλις η γυναίκα πέφτει νεκρή, φωνάζουν όλοι μαζί ...“ο Αλλάχ είναι μεγάλος”. 


Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στα κατεχόμενα από τουςτζιχαντιστές εδάφη, σε Συρία και Ιράκ, που έχουν επιβάλει τον λεγόμενο “ιερό νόμο”, την Σαρία. ( Τι σημαίνει τζιχάντ και ποιοι ειναι οι τζιχαντιστές; )Χιλιάδες γυναίκες έχουν πέσει θύματα των τζιχαντιστών, για διαφόρους λόγους που, κατά αυτούς, προσβάλουν τη διδασκαλία του κορανίου. Διαβάστε εδω και δειτε βίντεο για τις γυναίκες Γεζιντι που περιήλθαν σε καθεστώς σεξουαλικής δουλείας από το Ισλαμικό Κράτος και επέλεξαν να αυτοκτονήσουν για να μην υφίστανται τη βία. 

Δυστυχώς τα φαινόμενα δεν σταματούν στις περιοχές αυτές. Πριν μερικές ημέρες, στο Πακιστάν, ένα ζευγάρι χριστιανών, πυρπολήθηκε, δημόσια, με την κατηγορία της “βλασφημίας”. Στην Αφρική οι τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν, την προηγούμενη εβδομάδα, εκατοντάδες γυναίκες στην πόλη Μπάγκα, αφήνοντας πίσω τους, συνολικά, 2.000 νεκρούς. 

Στην Συρία και το Ιράκ, απλώς, το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο αλ Νούσρα, περήφανα, αμφότερα, για τα “κατορθώματά” τους, βιντεοσκοπούν τις σκηνές και τις αναρτούν στο διαδίκτυο

Μόνο την τελευταία βδομάδα υπάρχουν αναφορές για διάφορα επεισόδια που αφορούν εκτελέσεις και λιθοβολισμούς. Σύμφωνα με αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας (ISIS) εκτέλεσε δυο γυναίκες δια λιθοβολισμού για «μοιχεία». Ανεπιβεβαίωτες αναφορές υποστηρίζουν ότι σε μία τουλάχιστον περίπτωση, η γυναίκα καταδικάστηκε σε θάνατο καθώς ο νέος της σύζυγός υποστήριξε οτι δεν ήταν παρθένα.

Και τα δύο αυτα περιστατικά θανάτου διά λιθοβολισμού έχουν αναφερθεί στην επαρχία Ράκα. Τα συγκεκριμένα περιστατικά λιθοβολισμού δημοσιευτηκαν για πρώτη φορά απο το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) και επιβεβαιώθηκαν απο το πρακτορείο ειδήσεων Al Jazeera. 
Τα περιστατικά έχουν επικριθεί ευρέως σε όλα τα μεσα κοινωνικής δικτύωσης
onalert