3.10.14

Στην πόλη Κομπανί εισήλθαν οι ισλαμιστές - Μάχες στα σπίτια - Άφαντη η αμερικανική Αεροπορία (upd)[βίντεο]


ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΥΤΙΚΩΝ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΣΑΝΤ-ΣΥΡΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ


Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εισήλθαν στη συριακή πόλη Κομπανί και αυτή την στιγμή διεξάγονται σφοδρές μάχες στα προάστειά της ενώ η αμερικανική και η γαλλική Αεροπορία είναι εξαφανισμένες.
 
Το ότι οι Κούρδοι της Συρίας είναι σύμμαχοι της κυβέρνησης Ασαντ, σίγουρα είναι συμπτωματικό. Είναι σαφές ότι οι δυτικοί χωρίζουν τους Κούρδους σε δύο κατηγορίες: Αυτούς που τους βολεύουν και αυτούς που δεν τους βολεύουν...
 
Οι τζιχαντιστές, πρώην (;) σύμμαχοι των Αμερικανών εισήλθαν  από τις νοτιοδυτικές πλευρές της πολιορκούμενης πόλης με την αμερικανική Αεροπορία να είναι άφαντη.
 
Οι Κoύρδοι στερούνται βαρέως πυροβολικού αντίθετα με τους τζιχαντιστές που έχουν στην διάθεσή τους πολλά ρυμουλκούμενα πυροβόλα των 122 χλστ. και αυτοκινούμενα ρουκετοβόλα ΒΜ-21.
 
Τούρκος ανταποκριτής από την τουρκική πλευρά των συνόρων ανέφερε ότι οι βομβαρδισμοί ήταν ισχυροί κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών και όλα τα βλήματα έπεφταν στην γραμμές των Κούρδων.
 
Τουρκικές φάλαγγες με πυρομαχικά θεάθηκαν να πλησιάζoυν τις γραμμές των τζιχαντιστών. Κούρδοι βρίσκουν συνέχεια πυρομαχικά στις γραμμές των τζιχαντιστών που αναγράφουν "Made in Turkey".
 
"Βλέπαμε με απόγνωση τις δολοφονίες των τζιχαντιστών", είπε ο 48χρονος Κούρδος Τζαφέρ Σεβέν, ο οποίος έφθασε στο συνοριακό σταθμό Mürşitpınar  των τουρκικών συνόρων από την τουρκική πόλη Βαν.
 
«Είμαστε πολύ θλιμμένοι. Οι αδελφοί μας βρίσκονται κάτω από δύσκολες συνθήκες και αυτό είναι μια κτηνωδία», είπε κοιτάζοντας τον καπνό που έβγαινε από την πόλη Κομπανί.
 
Οι Κούρδοι έχουν εκφράσει τη οργή και την απογοήτευσή τους για την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Νταβούτογλου ότι εθελοτυφλεί για τις δολοφονίες της τρομοκρατικής ομάδας και την άρνηση να επιτρέψει τους Κούρδους να μπουν στο συριακό έδαφος να πολεμήσουν στη Συρία τους Τζιχαντιστές.
 
 
 defencenet.gr