3.10.14

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες δύο νεαρών Γεζίντι που γλίτωσαν από την «Κόλαση» των ισλαμιστών δολοφόνων της ISIS

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα εξομολογήθηκαν δύο νεαρές Γεζίντι, οι οποίες κατάφεραν να δραπετεύσουν από την «Κόλαση» που έζησαν κατά την αιχμαλωσία τους από τους ισλαμιστές δολοφόνους της ISIS.
Όπως ανέφεραν τα δύο κορίτσια στην GlobalPost, οι τζιχαντιστές τις υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια, τις βίαζαν και τις κακοποιούσαν, ενώ όταν κάποιες από τις κοπέλες της φυλής...
τους που επίσης ήταν αιχμάλωτες αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν, ξυλοκοπήθηκαν τόσο βάναυσα, που έκτοτε καμία άλλη γυναίκα δεν προσπάθησε να «λυτρωθεί» με αυτόν τον τρόπο.
γεζιντι2
Η 15χρονη Σάρα (τα ονόματα των κοριτσιών είναι ψεύτικα) εξομολογήθηκε ότι πολλές φορές σκέφτηκε να αυτοκτονήσει, αφότου αιχμαλωτίστηκε από την ISIS, αλλά πάντα σκεφτόταν την οικογένειά της και μετάνιωνε. «Ζούσα μόνο για την οικογένειά μου», ανέφερε.
Η φρικτή δοκιμασία της ξεκίνησε όταν οι ισλαμοφασίστες κατέλαβαν το χωριό της, το Tal Azir, στην περιοχή Σιντζάρ.
Μαζί με τη μητέρα της, τον αδελφό της και την έγκυο σύζυγό του έφυγαν προς τα βουνά, αλλά οι τζιχαντιστές τους εντόπισαν σε μία απομακρυσμένη αγροικία, όπου είχαν βρει καταφύγιο μαζί με άλλα μέλη της φυλής της.
Οι γυναίκες χωρίστηκαν από τους άνδρες, τους οποίους εκτέλεσαν σε ένα από τα δωμάτια της αγροικίας.
Η Σάρα μαζί με τη γυναίκα του νεκρού αδερφού της στοιβάχτηκαν σε ένα φορτηγό και μεταφέρθηκαν στη Μοσούλη, όπου κρατούνταν μαζί με εκατοντάδες άλλες γυναίκες πριν πωληθούν ως σκλάβες.
«Μας πήγαν σε ένα μεγάλο κτήριο με τρεις ορόφους. Κάθε όροφος είχε 5 ή 6 δωμάτια», είπε η Σάρα.
«Προσπαθούσαμε να φαινόμαστε άσχημες. Μερικές γυναίκες έκλαιγαν, ούρλιαζαν, αντιστέκονταν, αλλά δεν είχε σημασία. Τις έπαιρναν ούτως ή άλλως. Ένα κορίτσι κρεμάστηκε. Μία άλλη προσπάθησε επίσης να αυτοκτονήσει, αλλά οι τζιχαντιστές την πρόλαβαν και την χτύπησαν πολύ άσχημα. Έκτοτε καμία άλλη δεν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει», πρόσθεσε.
Η Σάρα, η οποία περιγράφει τους τζιχαντιστές ως «βρωμιάρηδες και τριχωτούς», πωλήθηκε τελικά σε ένα «χοντρό γέρο», ο οποίος την πήρε μαζί με την 14χρονη φίλη της Μπανάζ και τις πήγε στη Φαλούτζα.
Αυτός της έδειχνε βίντεο, στα οποία οι τζιχαντιστές αποκεφάλιζαν τους γείτονές της, ενώ δύο φορές της αφαίρεσε αίμα με μία μεγάλη σύριγγα για να την αποδυναμώσει.
«Τα βίντεο έδειχναν τους τζιχανιστές να βάζουν τα κομμένα κεφάλια μέσα σε κατσαρόλες. Τότε σταματούσε και με ρωτούσε γελώντας: Τον ξέρεις αυτόν;», ανέφερε η Σάρα.
γεζιντι3
Για την 19χρονη Λεϊλά, η φρίκη ξεκίνησε όταν μαζί με τον άνδρα της και την οικογένειά του προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή από το χωριό τους στην Σιντζάρ. Όταν οι τζιχαντιστές τους εντόπισαν, ανάγκασαν τους άνδρες να ξαπλώσουν μπρούμυτα στο έδαφος. Στη συνέχεια τους εκτέλεσαν. Μεταξύ αυτών υπήρχαν και 14χρονα αγόρια. Η Λεϊλά παρακολούθησε την εν ψυχρώ εκτέλεση του άντρα της.
Στη συνέχεια, οι τζιχαντιστές ανέβασαν τις γυναίκες στα φορτηγά τους και τις οδήγησαν στην πόλη Sebai. Από εκεί κάποιες από αυτές, μεταξύ των οποίων και η 19χρονη, μεταφέρθηκαν στη Μοσούλη.
Η Λεϊλά πήρε μαζί της το παιδί της, τον ενός έτους Μουράτ. «Στην αρχή μας είπαν ότι πρέπει να ασπαστούμε το Ισλάμ. Όταν αρνηθήκαμε, μας άφησαν ήσυχες για 10 ημέρες. Μας έφερναν κανονικά φαγητό, αλλά δεν μου έδιναν γάλα για το παιδί», ανέφερε.
«Κάποια στιγμή άρχισαν να παίρνουν κάποιες γυναίκες. Μερικές φορές τους επέτρεπαν να πάρουν μαζί και τα παιδιά τους, άλλες όχι. Κάποιες από αυτές εξαφανίζονταν για ημέρες και μετά επέστρεφαν. Άλλες δεν επέστρεψαν ποτέ. Αυτοί που έρχονταν για να διαλέξουν γυναίκες ήταν κυρίως Ιρακινοί. Κάποιοι ήταν πολύ ηλικιωμένοι, ακόμα και 70 χρονών», πρόσθεσε.
Τελικά και τα δύο κορίτσια κατάφεραν να γλιτώσουν: η Σάρα την ώρα που ο «ιδιοκτήτης» της έλειπε στην προσευχή της Παρασκεύης, ενώ η Λεϊλά την ώρα που οι φύλακες κοιμούνταν.

hellasforce.com