23.10.14

Μόσχα: Να βρει η Ουκρανία λεφτά άμεσα για φυσικό αέριο

Ουκρανία, καλό...χειμώνα! Να μάθετε να διαλέγετε τους συμμάχους σας...            ΑΛΕΞ
Την ανάγκη να βρει η Ουκρανία τρόπο να πληρώσει για την προμήθεια του ρωσικού φυσικού αερίου μέσα σε μία εβδομάδα επισήμανε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ σήμερα.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους σε μια διάσκεψη για την ενέργεια που πραγματοποιείται στη Μόσχα τόνισε ότι οι δύο πλευρές έχουν σχεδόν καταλήξει σε συμφωνία, όμως οι διαπραγματεύσεις κόλλησαν "σε ένα άλλο ζήτημα: από πού θα βρει η Ουκρανία τα χρήματα για να πληρώσει προκαταβολικά για τις παραδόσεις αερίου του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου".

Οι δυο πλευρές ολοκλήρωσαν τις συζητήσεις τους αργά χθες στις Βρυξέλλες χωρίς να υπάρξει συμφωνία για την επίλυση της διαμάχης, η οποία ώθησε τη Ρωσία να σταματήσει την εξαγωγή αερίου στη γειτονική της χώρα στα μέσα Ιουνίου.
Από τη μεριά του, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ επεσήμανε ότι αντιμετωπίζει με επιφύλαξη την εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με τη Ρωσία, λέγοντας ότι οι προσπάθειες εξεύρεσης μιας λύσης προσκόπτουν στην ευρύτερη πολιτική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών.
Η Ουκρανία επίσης ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση 2 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον για να μπορέσει να αποπληρώσει τις οφειλές της.
megatv.