26.10.14

Ξαφνική εικονική επίθεση στρατηγικών βομβαρδιστικών των ΗΠΑ σε ρωσικά πλοία ΝΔ της Πελοπονήσσου

Με πτήσεις στρατηγικών βομβαρδιστικών B-52 αλλά και αδιευκρίνιστου αριθμού B-1B και ενδεχομένως B-2 ολοκληρώθηκε σήμερα μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο με την επωνυμία "Noble Justification".
Τα αμερικανικά βομβαρδιστικά ασκήθηκαν σε μία περιοχή δυτικά-νοτιοδυτικά της Κρήτης, νότια της Πελοπονήσσου και νότια-νοτιοδυτικά των Ιονίων Νήσων και μέχρι την Σικελία.

Όπως ανακοίνωσε η U.S. Strategic Command τα αμερικανικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν δύο πτήσεις μεγάλης εμβέλειας από τις μητρικές τους βάσεις στις ΗΠΑ με προφίλ συμβατικής επίθεσης υποστηρίζοντας ναυτικές μονάδες του ΝΑΤΟ που ασκούνταν στη Μεσόγειο και πραγματοποιώντας εικονικές προσβολές σε "εχθρικές ναητικές μονάδες" εννοώντας το ρωσικό αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov" και το καταδρομικό Μoskva τις δύο πλέον επίφοβες μονάδες του ρωσικού Στόλου στην Μεσόγειο (το πρώτο ανήκει στο Βόρειο Στόλο αλλά συχνά "ξεχειμωνιάζει" στην Μεσόγειο.
Όπως ανέφερε ο Mark Schneider πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου «Οι Ρώσοι απευθύνουν ανοικτά διάφορων τύπων απειλές μεταξύ των οποίων και αυτές που αφορούν τη χρήση πυρηνικών όπλων. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ένα ευρύ αποτρεπτικό μήνυμα είναι αναγκαίο να διαμορφωθεί από την πλευρά μας» προσθέτοντας πως η αποστολή των στρατηγικών βομβαρδιστικών είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση.
Οι ασκήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 13 και 26 Οκτωβρίου στη Μεσόγειο κρατήθηκαν κάτω από μεγάλη μυστικότητα και στη λιτή ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ ανέφερε πως «αυτές αφορούσαν δοκιμή απάντησης σε καταστάσεις κρίσης οπουδήποτε στον κόσμο και σε πολύ μικρό χρόνο».
Το γεγονός ότι τα αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πέταξαν από τις ΗΠΑ με αλλεπάλληλους εναέριους ανεφοδιασμούς και η ένταξή τους στο πλαίσιο μιας ναυτικής άσκησης στην περιοχή της Μεσογείου αλλά και το γεγονός ότι η αμερικανική Αεροπορία μίλησε για εκπαίδευση πληρωμάτων σε «συμβατικό ρόλο» οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα στρατηγικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν εικονικές προσβολές της ρωσικής ναυτικής Μεσογείου.
Η συνεργασία στρατηγικών βομβαρδιστικών και ναυτικών μονάδων του ΝΑΤΟ για προσβολή στόχων επιφανείας σίγουρα είναι μια νέα τακτική την οποία το ΝΑΤΟ δεν είχε επιδείξει μέχρι τώρα και
Δεν έγινε γνωστό μέχρι σε πιο σημείο της Μεσογείου τα αμερικανικά βομβαρδιστικά έφτασαν αλλά η πιο πιθανή περιοχή είναι μεταξύ Κρήτης και Σικελίας.
Παράλληλα οι ΗΠΑ στέλνουν συνεχώς πολεμικά σκάφη στη Μαύρη Θάλασσα. Όπως ανακοινώθηκε το πλοίο το όποιο  ασκεί Διοίκηση στον 6ο Στόλο αυτό το διάστημα το σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων  USS Mount Whitney (LCC/JCC 20) έφτασε στο Μπατούμι της Γεωργίας με σκοπό να πάρει μέρος σε ναυτικά γυμνάσια με την Ακτοφυλακή τηςε χώρας.
defencenet.gr