7.10.14

Αυτός είναι ο οδηγός της «φονικής» νταλίκας

Εγνατία - Ρουμάνος οδηγός - καραμπόλα
Τα περί χαλασμένων φρένων είναι προφανώς παραμύθια. Ή οδηγούσε ο χωρίς δίπλωμα συνοδηγός ή αν οδηγούσε ο ίδιος, αποκοιμήθηκε.Μπορούσε κάλλιστα εάν υπήρχε πράγματι πρόβλημα φρένων να ρίξει τη νταλίκα έξω απο το δρόμο και όχι να επιπέσει πάνω στα δεκάδες αυτοκίνητα, που περίμεναν σταματημένα. Από αυτό ενισχύονται  οι ανωτέρω απόψεις μας καθώς και από το γεγονός της διαφυγής του "συνοδηγού" ο οποίος παρουσιάστηκε στην αστυνομία προφανώς μετά από συνεννόηση (τηλεφωνικά) με τον οδηγό της νταλίκας, αφού συμφώνησαν τι να ισχυρισθούν.
EFENPRESS


Ο Ρουμάνος οδηγός της φονικής νταλίκας ονομάζεται Νικολαί Τουντοράν και είναι από την πόλη Πιτέστι της Ρουμανίας.

Το φορτηγό ερχόταν από την Ιταλία και ήταν φορτωμένο με σταφύλια.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία του στη Ρουμανία λέγεται «Limar», η οποία αρχικά είχε έδρα σε δύο επαρχίες της Ρουμανίας, την Ilfov και την Arges.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ρουμάνος οδηγός είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή του ότι τα  φρένα της νταλίκας δεν έπιαναν για περίπου 23 χιλιόμετρα.
Ο 39χρονος οδηγός της μοιραίας νταλίκας αναμένεται να απολογηθεί στον ανακρικτή την Πέμπτη, ενώ κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.
Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία προκύπτουν για τη αιματηρή καραμπόλα, καθώς στις Αρχές εμφανίστηκε 46χρονος Ρουμάνος, δηλώνοντας οτι ήταν συνοδηγός στην μοιραία νταλίκα  και επιβεβαίωσε την κατάθεση του οδηγού για βλάβη στα φρένα.

Επιπλέον, η Τροχαία Ημαθίας και η ανάδοχος εταιρία των έργων που γίνονταν στο σημείο της σύγκρουσης, δίνουν διαφορετική εκδοχή  για τα γεγονότα.
___________________________________

Ενώπιον του ανακριτή Βέροιας απολογήθηκε σήμερα ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας που εκτελούσε τις εργασίες στο οδόστρωμα, όπου σημειώθηκε η φονική καραμπόλα στην Εγνατία Οδό, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από τριάντα.  Ο 42χρονος κλήθηκε να λογοδοτήσει για την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών από αμέλεια, πράξη που τού απέδωσε η εισαγγελέας Βέροιας, προτού παραπέμψει στον ανακριτή. Ο κατηγορούμενος μετά τις εξηγήσεις που έδωσε αφέθηκε ελεύθερος.
Στο μεταξύ, την Πέμπτη θα απολογηθεί στον ίδιο ανακριτή ο 39χρονος οδηγός της μοιραίας νταλίκας, που σκόρπισε τον θάνατο το πρωί της περασμένης Κυριακής, κοντά στον κόμβο της Βέροιας. Ο Ρουμάνος οδηγός κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή, ενώ όπως ο συγκατηγορούμενός του παραμένει κρατούμενος μέχρι να απολογηθεί.

antenna