24.7.14

Κέρκυρα: Αποφασισμένοι για αγώνα κατά του ΤΑΙΠΕΔ Δήμος και κάτοικοι

Σε κάλεσμα αγώνα κατά της κυβερνητικής προσπάθειας εκποίησης της δημόσιας περιουσίας απηύθυνε χθες ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, κατά την ευρεία σύσκεψη φορέων και ενεργών πολιτών για την υπεράσπιση παραλιών, οικοσυστημάτων και ιστορικών κτιρίων του νησιού που απειλούνται από το ΤΑΙΠΕΔ.
"Να σταθούμε απέναντι σε κάθε μπουλντόζα που θα προσπαθήσει να αφανίσει τον πλούτο της χώρας" ζήτησε ο Κ. Νικολούζος καλώντας σε συσπείρωση των θεσμικών φορέων "αλλά και κάθε ανθρώπου ανεξάρτητα από πολιτικο-ιδεολογική τοποθέτηση που θέλει να παλέψει κατά της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας".
Δεσμεύθηκε, δε, ότι ο Δήμος της Κέρκυρας θα είναι μπροστά και θα παλέψει με ειλικρινή αγωνιστική ενωτική διάθεση και εντιμότητα, για να μην περάσουν τα νομοσχέδια της ντροπής. "Για να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ που επιδιώκει να καταργήσει τη ζωή μας" είπε χαρακτηριστικά.
Στόχος της χθεσινής συνάντησης στο δημοτικό θέατρο ήταν η δημιουργία δομών για την επιστημονική θωράκιση του μετώπου αντίστασης κατά της εκποίησης, καθώς και η ενημέρωση και η κινητοποίηση του κερκυραϊκού λαού.
Ήδη ομάδα νομικών ετοιμάζεται να καταθέσει στο ΣτΕ, τις επόμενες ημέρες, αίτηση ακύρωσης μεταβίβασης κτιρίων του Ψυχιατρείου της Κέρκυρας στο ΤΑΙΠΕΔ.
Στα ιστορικά κτίρια του Ψυχιατρείου φιλοξενούνται υπηρεσίες του Ιόνιου Πανεπιστημίου, αλλά και δομές του ΟΚΑΝΑ και άλλων φορέων ψυχικής υγείας.

http://www.avgi.gr/