14.6.14

Βίντεο: Η κατάρριψη του ουκρανικού IL- 76 από τους ρωσόφωνους

Βίντεο με την κατάρριψη του ουκρανικού μεταγωγικού  IL-76 αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. Στο ένα φάινεται ξεκάθαρα η χρήση MANPAD με το οποίο και τελικώς χτυπήθηκε το αεροσκάφος, ενώ στο άλλο φαίνεται το σημείο πτώσης, όπου ένας μεγάλος πυρινος κύκλος έχει φωτίσει την νύχτα.
 
Πρόκειται για πολύ μεγάλη στρατιωτική επιτυχία των ρωσόφωνων δυνάμεων Αυτάμυνας της Νέας Ρωσίας, καθώς μέσα στο αεροσκάφος επέβαιναν 49 άντρες η συντριπτική πλειοψηφία  των οποίων ήταν ειδικές δυνάμεις του ουκρανικού Στρατού και σύμφωνα με πληροφορίες μαζί τους βρίσκονταν και αριθμός πρακτόρων της CIA, προοριζόμενες να μεταφερθούν στο αεροδ΄ρομιο του Λούγκανσγκ και από εκεί στην ίδια την πόλη γύρω από την οποία μαζεύονται ουκρανικές δυνάμεις προερχόμενες από την Δ.Ουκρανία, καθώς όλοι οι ντόπιοι ρωσόφωνοι στρτιώτες έχουν αυτομολήσει στις δυναμεις της Νέας Ρωσίας.
 
 
 
Την ίδια στιγμή στην πρώην Α.Ουκρανία και νυν Νέα Ρωσία, βρίσκεται σε εξέλιξη μια ανθρωπιστική κρίση για την οποία μυστηριωδώς η Δύση δεν βλέπει απολύτως τίποτα. Ήδη 40000 άνθρωποι έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς και πέρασαν τα ρωσικά σύνορα όπου και διαβιούν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στο Ροστόφ.
 
Oι άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους με αφορμή τι καθημερινές πλέον βομβιστικές επιθέσεις, αναφέρουν ρωσόφωνοι πρόσφυγες στο RT μέσα από ένα προσωρινό στρατόπεδο στο Ροστόφ της Ρωσίας. Χιλιάδες άννθρωποι από την Ανατολική Ουκρανία ρέουν στη Ρωσία εν μέσω της συνεχιζόμενης στρατιωτικής βίας του Κιέβου.
 
 
«Πόλεις καταλαμβάνονται από αντικυβερνητικούς ακτιβιστές που αποτελούν το πρόσχημα για να βομβαρδιζόμαστε με βαρύ πυροβολικό και εμπρηστικές βόμβες», τονίζουν χαρακτηριστικά.
 
 Ακόμη και σε μεγάλα περιφερειακά κέντρα όπως το Lugansk, οι άνθρωποι δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς, καθώς έχουν γίνει αναφορές για ρίψη ρουκετών GRAD
 
Αν και πολλοί άνδρες, κυρίων ηλικιωμένοι, της Νέας Ρωσίας είναι απρόθυμοι να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, οι γυναίκες με παιδιά συρρέουν στις πόλεις και τις περιφέρειες της Ρωσίας έτσι ώστε να μείνουν με συγγενείς ή φίλους. Εκείνοι που δεν έχουν κανέναν οδεύουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Ροστόφ. 
 
«Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης, περισσότεροι από 40.000 πολίτες της Ουκρανίας έχουν περάσει στη Ροστόφ. Μέχρι σήμερα, περίπου 4.000 Ουκρανοί (Ρωσόφωνοι) έχουν στεγαστεί σε προσωρινά κέντρα φιλοξενίας», ανέφερε ο τοπικός αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, Aleksandr Naumov. 
 
«Φύγαμε επειδή είμαστε φοβισμένοι. Οι δρόμοι είναι άδειοι – φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδιά μας να βγουν έξω. Είναι πάρα πολύ φοβισμένα και νευρικά με τον συνεχή ήχο των πυροβολισμών», δήλωσε μια γυναίκα πρόσφυγας. 
 
Μια άλλη, η οποία εγκατέλειψε τη εμπόλεμη πόλη του Slavyansk με δύο μικρά παιδιά, μοιράστηκε την ιστορία της. «Πρώτα πήγαμε στην Nikolayevka μέχρι που οι βομβαρδισμοί έγιναν έντονοι. Στη συνέχεια φύγαμε για την Artyomovsk. Εκεί σχεδόν κάθε βράδυ υπήρχαν πυροβολισμοί, εκρήξεις. Δεν μπορώ να αντέξω πια αυτούς τους ήχους,», είπε κλαίγοντας. 
 
 
Προφανώς στην Δύση έχουν άλλους ορισμούς για την προσφυγιά και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Το κακό είναι η στάση των εγχώριων ΜΜΕ που αποκρύπτουν τα πάντα παίρνοντας σαφώς στάση εναντίον των ομοδοξων Ρωσων και υπέρ των αλλοδοξων δυτικών.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr