10.5.14

Κατάρ: Αποφοίτησαν στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Χθες, Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ» στην Αλεξανδρούπολη, η τελετή λήξης της εκπαίδευσης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Ειδικοτήτων του στρατιωτικού προσωπικού του Κατάρ σε αντικείμενα τεθωρακισμένων.
Η τελετή αποφοίτησης έγινε στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, παρουσία του Διοικητή της Μεραρχίας, υποστράτηγου Παναγιώτη Φαραντάτου και του Διοικητή της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, ταξίαρχου Γεωργίου Σταματιάδη.

Το πρόγραμμα στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία κάτι το οποίο μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη και για τις δυο χώρες, αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση και φαντασία. Αφενός, η εκπαίδευση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους, δεδομένου του ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν πλούσια εμπειρία, αφετέρου δε οι διμερείς σχέσεις των δυο χωρώνσυσφίγγονται θεαματικά.
Οι πληροφορίες που φθάνουν στο «defence-point.gr» μιλούν για εξαιρετικές εντυπώσεις των αξιωματικών από το Κατάρ, αλλά και πολύ θετικά συναισθήματα από την ελληνική πλευρά. Εν κατακλείδι, να τονίσουμε ότι η παρουσία μεγάλου αριθμού Αράβων υψηλού εισοδηματικού επιπέδου σε μια ευαίσθητη περιοχή της χώρας, τόνισε την τοπική οικονομία, ενώ πολλοί υπόσχονται να επιστρέψουν με τις οικογένειές τους για διακοπές και περιήγηση της Ελλάδας.
http://www.defence-point.gr/