30.4.14

Η Αεροπορία Στρατού παρέλαβε το 8ο NH-90 - Συγκροτείται πλήρως λόχος ελικοπτέρων στο 2ο ΤΕΑΣ

Η Αεροπορία Στρατού παρέλαβε και το 8ο μεταφορικό ελικόπτερο NH-90 TTH. Προσγειώθηκε χθες στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων και συγκροτείται πλέον ένας πλήρης λόχος ελικοπτέρων τακτικών μεταφορών στο 2ο ΤΕΑΣ.
Με την άφιξη του 8ου ελικοπτέρου γίνεται ένα ακόμη βήμα στην ενίσχυση της ικανότητας αερομεταφοράς του Στρατού Ξηράς, μετά από πολλές καθυστερήσεις οι οποίες οφείλονται στο πρόγραμμα των ΝΗ-90.

Ένα ακόμη ελικόπτερο αναμένεται να παραδοθεί στην Αεροπορία Στρατού εντός του καλοκαιριού και θα ακολουθήσει και το 10ο λίγο αργότερα, αφού τα δύο NH-90 TTH βρίσκονται στο στάδιο των πτητικών δοκιμών στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας.
Από τις αρχές του νέου έτους, αναμένεται να ξεκινήσει και η παράδοση των ελικοπτέρων με τη διαμόρφωση ειδικών αποστολών.
 defencenet.gr

1(5)Χθες το απόγευμα, αφίχθη στο αεροδρόμιο των Μεγάρων το 8ο ελικόπτερο  ΝΗ-90. Μέχρι τώρα έχουν παραληφθεί από τον ΕΣ 7 τέτοια ελικόπτερα. Με την ολοκλήρωση παραλαβής του 8ου θα συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός για την συγκρότηση πλήρως ενός Λόχου ελικοπτέρων ΝΗ-90 του 2ου ΤΕΑΣ.2(3)
Στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων αφίχθη την Τρίτη 29 Απριλίου 2014, το όγδοο ελικόπτερο τακτικών μεταφορών NH-90. Το επόμενο χρονικό διάστημα, μόλις ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι και διαδικασίες, το ελικόπτερο θα παραληφθεί από την Αεροπορία Στρατού !
Μέχρι τέλους του έτους αναμένονται άλλα τρία Ελικόπτερα ΝΗ-90 που θα βοηθήσει να τα μέγιστα3(3)στην αερομεταφορά των  Δυνάμεων  ώστε να μπορεί η Α.Σ να μεταφέρει Κομάντος  όποτε και όταν χρειαστεί .

πηγη΅veteranos.gr