1.3.14

Ο Κουβέλης θέλει να γίνει διάδοχος του Παπούλια. Αλλά… δεν το λέει

Η Ελλάδα χρειάζεται ενεργό Πρόεδρο κοινής αποδοχής και όχι δοτό από μια πλειοψηφία.Η μόνη λύση είναι όταν θα τροποιηθεί το Σύνταγμα να αλλάξει το πολίτευμα σε Προεδρική Δημοκρατία που τον πρόεδρο θα τον εκλέγει ο λαός και όχι οι κομματικές συναλλαγές...
Α/Αλ.
Το πολιτικό παρασκήνιο… χορεύει εδώ και σχεδόν δυο χρόνια. Και ειδικότερα, από το καλοκαίρι του 2012, όταν ο Φώτης Κουβέλης αποφάσισε να αποτελέσει την αριστερή συνιστώσα της κυβέρνησης συνεργασίας την οποία συγκρότησαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με όσα λέγονται, ακούγονται και γράφονται, ο Φώτης Κουβέλης εμφανίζεται να διατηρεί προβάδισμα μεταξύ εκείνων που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το 2015 την Προεδρία της Δημοκρατίας, διαδεχόμενοι τον Κάρολο Παπούλια, και αποτρέποντας μια πολιτική κρίση που θα προέκυπτε από τις πρόωρες εκλογές.
Οι αριστερές καταβολές και το συναινετικό προφίλ του δείχνουν να ταιριάζουν γάντι στη συγκυρία, οι κινήσεις του ίδιου του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς το τελευταίο διάστημα ωστόσο, λειτουργούν μάλλον υπονομευτικά.
Με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής”, ο Φώτης Κουβέλης αρνείται και πάλι να ξεκαθαρίσει τη στάση του. Αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας. Και… δαιμονοποιεί τη σχετική συζήτηση ως “αποπροσανατολιστική”.
Οι στρατηγικές αστοχίες του Φώτη Κουβέλη έχουν προκαλέσει εδώ και αρκετό καιρό… απορίες και εντός της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς το πολιτικό μέλλον του κόμματος φαντάζει δυσοίωνο, στο πλαίσιο των ευρύτερων εξελίξεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
http://ysterografa.gr/