5.2.14

Προθεσμία πήρε ο Αγγελος Φιλιππίδης

Προθεσμία για τη Δευτέρα ζήτησε και πήρε ο Αγγελος Φιλιππίδης
- Μέχρι τότε θα κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση
 - Το έγγραφο που υπέγραψε στην Τουρκία για να επιστρέψει στην Ελλάδα Με χειροπέδες στα χέρια ο Αγγελος Φιλιππίδης πέρασε το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, λίγο πριν τις 10:00 το πρωί. «Προσήλθα οικειοθελώς και άμεσα όπως είχα πει» δήλωσε ο ίδιος. Δικαστικές πηγές σημείωναν ότι πρόκειται για απέλαση του Ελληνα κατηγορούμενου.




Στην Ευελπίδων εκτελέστηκαν και τα εντάλματα σύλληψης. Ο Αγγελος Φιλιππίδης, ζήτησε και πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου. 



Για απέλαση του Ελληνα κατηγορούμενου κάνουν λόγο δικαστικές πηγές
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι αργά χθες το βράδυ οι Τούρκοι τον άφησαν ελεύθερο και τον ενημέρωσαν ότι την επομένη το πρωί θα ενεργοποιούταν το δεύτερο ένταλμα σύλληψης και τον ρώτησαν «Θέλεις να παραμείνεις εδώ ή να σου δώσουμε το διαβατήριο σου για να γυρίσεις στη χώρα σου;». Αυτός απάντησε ότι «Θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα» και υπέγραψε και την έγγραφη βεβαίωση, στην οποία έχει γράψει στα αγγλικά, 
«Επιθυμώ να επιστρέψω στην Ελλάδα, όπως έχω δηλώσει στο δικαστήριο, άμεσα». 
Οπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, έξω από το γραφείο του ανακριτή «Αν έμενα στην Τουρκία και το δεύτερο ένταλμα σύλληψης θα είχε την τύχη του πρώτου», δηλαδή θα το έκριναν άκυρο οι Τουρκικές Αρχές.  
Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με το που προσγειώθηκε η πτήση των Τουρκικών αερογραμμών, τον περίμεναν αστυνομικοί οι οποίοι και τον συνέλαβαν εκτελώντας το ένταλμα σύλληψης το οποίο εκκρεμούσε σε βάρος του. Στο αεροπλάνο τον συνόδευαν δύο συνεργάτιδες του Ελληνα συνηγόρου του, Αθανάσιου Βαρλάμη. 



Μετά από ένα μήνα και ενώ έχουν προηγηθεί έντονες διαβουλεύσεις ανάμεσα στις Ελληνικές και Τουρκικές Αρχές το «θρίλερ» της έκδοσης ολοκληρώθηκε και με τις μαραθώνιες προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο του υπουργείο Εξωτερικών και την εισαγγελία με τη γειτονική χώρα.
Στην απόφαση για την απέλαση του Αγελλου Φιλιππίδη, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να βάρυνε το δεύτερο αίτημα των Ελληνικών αρχών για την έκδοση του, καθώς φαινόταν ξεκάθαρα ότι σε βάρος έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για σειρά κακουργημάτων κάτι που το δικαστήριο χθες εμφανίστηκε να αγνοεί, λαμβάνοντας την απόφαση να τον αφήσει ελεύθερο το Τουρκικό δικαστήριο.
Φωτογραφία : Eurokinissi / Αλέξανδρος Ζωντανός 
http://www.thetoc.gr/