19.2.14

«Κάτω τα χέρια από τον Οίκο Ναύτη – τον ΕΟΠΥΥ»

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ναυτεργατών, εργαζομένων, ενάντια στις κατευθύνσεις κυβέρνησης – υπουργείου υγείας που διαλύουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη σε Οίκο Ναύτη – ΕΟΠΥΥ, θέλουν να την παραδώσουν μαζί με την κτιριακή υποδομή σε επιχειρηματικούς ομίλους.
Με την σημερινή παρουσία – διαμαρτυρία των ναυτεργατών στον Οίκο Ναύτη, αποτράπηκε η παράδοση – παραλαβή του ιατρικού υλικού και της κτηριακής υποδομής στην τριμελή επιτροπή που έχει συσταθεί κατ’ εντολή του υπουργείου υγείας.

Σε αυτές τις εξελίξεις με τους γιατρούς στην πρωτοβάθμια περίθαλψη να βρίσκονται από σήμερα σε διαθεσιμότητα, δημιουργούνται τραγικές καταστάσεις, διαλύεται μεταξύ άλλων και η επιτροπή χρόνιων νοσημάτων.
Η επιτροπή χρόνιων νοσημάτων χορηγούσε επιδόματα τετραπληγίας, επίδομα ενδιαίτησης για καρκινοπαθείς, ενέκρινε την παράταση ανά εξάμηνο στο ασφαλιστικό δικαίωμα για πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις. Σε αυτή την κατάσταση βρίσκονται περίπου 800 ασθενείς, οι οποίοι πολλαπλασιάζονται, αυτή η κάλυψη γίνεται μόνο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, δεν εφαρμόζεται από κρατικά νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο η ίδια τους η ζωή.
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, να συμμετέχουμε και στην αυριανή κινητοποίηση στις 7.30 το πρωί στον Οίκο Ναύτη.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΗ – ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

e-nautilia.gr