31.1.14

Μυστική συνάντηση για την Ελλάδα

Ένα μυστικό τετ-α-τετ των πιστωτών της Ελλάδας λίγο πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας αποκαλύπτει η εφημερίδα Wall Street Journal. 

«Ανώτατοι αξιωματούχοι απομακρύνθηκαν από τους συναδέλφους τους μετά την συνάντηση του Eurogroup τη Δευτέρα και πραγματοποίησαν μυστική συνάντηση για να συζητήσουν τις αυξανόμενες ανησυχίες γύρω από την ελληνική διάσωση», αναφέρει το δημοσίευμα. 


Εκείνη την ώρα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωνε τους δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης και δεν προσκλήθηκε καν. Η Wall Street Journal αναφέρει ότι οι δανειστές της Ελλάδας «ανησυχούν για την κατάσταση του προγράμματος διάσωσης».

«Συχνές τέτοιες συναντήσεις»

Πολλές φορές γίνονται τέτοιες συναντήσεις μεταξύ των μελών του Eurogroup, τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενοι σε δημοσίευμα της Wall Street Journal. 

Οι ίδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι πρόκειται για μια συνάντηση, όπως και άλλες που έχουν γίνει, και οι οποίες διεξάγονται συχνά κατά στο περιθώριο των συνεδριάσεων του Eurogroup, και προσθέτουν ότι μια τέτοια συνάντηση δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει.
real