28.11.13

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ Για τη δολοφονία των δύο μελών της ΧΑ


Στην Κύπρο βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα κλιμάκιο αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής στο πλαίσιο της έρευνας για την εξιχνίαση της διπλής ανθρωποκτονίας μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Ν. Ηράκλειο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής μετέβησαν την περασμένη Δευτέρα στην Κύπρο, όπου κρατείται και δικάζεται ο 30χρονος αναρχικός Δημήτρης Μαμ.. 
 
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Tovima.gr,  ο 30χρονος κρατούμενος έχει συλληφθεί για την εν ψυχρώ δολοφονία, τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, στην Αγία Νάπα, τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων που ήταν φρουροί γνωστού κύπριου επιχειρηματία, ο οποίος σχετίζεται κυρίως με νυχτερινά κέντρα. Οι κυπριακές Αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλλάβει τον 30χρονο αναρχικό και τον 42χρονο συνεργού του Αναστάσιου Τ., ενώ η δίκη βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.  
 
Σημειώνεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή στον πενταπλό φόνο.
 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες αλλά κι έχουν στην διάθεση τους μια σημαντική «εκμυστήρευση» εμπλεκομένου στη υπόθεση ότι «ο 30χρονος είχε ίσως συμμετάσχει σε ένοπλες επιθέσεις στην Ελλάδα την περίοδο 2009-2010 κι ανάμεσα σε αυτές στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009».  
 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι ο 30χρονος σε κάποια από αυτές τις ένοπλες επιθέσεις πιθανόν να είχε συνεργασθεί με τον κοντόσωμο δράστη της δολοφονικής επίθεσης -την 1η Νοεμβρίου- στο Νέο Ηράκλειο.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr