31.8.13

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΣ Ερντογάν για Συρία: «Δεν αρκεί μια περιορισμένη επίθεση»!

Efenpress: Γιατί δεν επιτίθεσαι εσύ μόνος σου, θρασύδειλε; 

Προκλητικός απέναντι στο διεθνή κοινή γνώμη και το κοινό αίσθημα για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν.
Την ώρα που η διεθνή κοινή γνώμη σε ΗΠΑ, Ευρώπη και αλλού τάσσεται με συντριπτικά ποσοστά εναντίον μιας επίθεσης, την ώρα που και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος μιλά για περιορισμένα κτυπήματα στη Συρία ο φανατικός ισλαμιστής Ερντογάν φαίνεται πως δεν είναι ικανοποιημένος! 
Έτσι αντί των περιορισμένων κτυπημάτων ο εφάνταστος Τούρκος πρωθυπουργός απαιτεί μια μεγάλης κλίμακας επίθεση -συμπεριλαμβανομένων και χερσαίων δυνάμεων- στη Συρία τέτοια που να εξαναγκάσει τον ηγέτη της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσσαντ να φύγει από την εξουσία, νεκρός ή ζωντανός φαίνεται πως δεν απασχολεί και πολύ.
«Μια περιορισμένη επιχείρηση δυτικών χωρών εναντίον του καθεστώτος Άσαντ δεν αρκεί,»δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, εκτιμώντας ότι η οποιαδήποτε επέμβαση της διεθνούς κοινότητας θα έπρεπε να έχει στόχο την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία.
«Μια περιορισμένη επιχείρηση δεν θα μπορούσε να είναι ικανοποιητική για εμάς», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
«Μία επέμβαση θα έπρεπε να γίνει κατά το υπόδειγμα του Κοσόβου. Μια επέμβαση μίας ή δύο ημερών δεν θα αρκέσει. Ο στόχος θα έπρεπε να είναι να εξαναγκαστεί το καθεστώς να εγκαταλείψει την εξουσία», υποστήριξε ο Ερντογάν.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει πως οι πληροφορίες που συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας δεν του αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία ότι το συριακό καθεστώς είναι υπεύθυνο για την επίθεση με χημικά όπλα την 21η Αυγούστου κοντά στην Δαμασκό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr