9.7.13

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παλλαϊκό συλλαλητήριο απόψε έξω από την ΕΤ3

Κάλεσμα για παλλαϊκό συλλαλητήριο απόψε έξω από την ΕΤ3 ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση των πολιτών, απευθύνουν οι Σύλλογοι Εργαζομένων ΟΤΑ και ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης…
Στο σχετικό κείμενο των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα για το συλλαλητήριο αναφέρεται:
«Kυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ κατάρτισαν και καταθέτουν την Τρίτη στη βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα νομοσχέδιο- μίνι μνημόνιο που περιλαμβάνει από την άμεση απόλυση πολλών χιλιάδων εργαζόμενων στο δημόσιο (εκπ/κοί, δημοτ. υπάλληλοι κ.ά.) μέχρι τη κινητικότητα (προθάλαμο διαθεσιμότητας κι απόλυσης) χιλιάδων άλλων και από τις μειώσεις των μισθών μέχρι την εργασία τις Κυριακές στον ιδιωτικό τομέα κ.ά.

Σ' αυτή την επίθεση δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς, καθηλωμένοι στην καλοκαιρινή ραστώνη...
Όπως και στην Αθήνα (και άλλες πόλεις) οργανώνουμε τις κινητοποιήσεις εκείνες που δεν θα επιτρέψουν την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου-ταφόπλακα στις ζωές μας.
Οι Σύλλογοι Εργαζομένων ΟΤΑ και ΕΛΜΕ της Θεσ/νίκης καλούν σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη 9/7, 7.30 μ.μ., στην ΕΤ3, το κέντρο αγώνα της πόλης μας.
Νωρίτερα, στις 5μ.μ., στον ίδιο χώρο, καλείται συγκέντρωση- συζήτηση συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων της πόλης για να συζητήσουμε τις περαιτέρω δράσεις μας.
Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσ/νίκης συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις και στα δύο καλέσματα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμμετέχουν μαζικά σ' αυτές όλα τα σωματεία και οι εργαζόμενοι της πόλης.

Τώρα είναι η ώρα!».
http://www.thestival.gr