3.4.13

Δεν εμφανίστηκε ο Γερμανός αστυνομικός στο Ηράκλειο Κρήτης


Δεν εμφανίστηκε ο Γερμανός αστυνομικός στο Ηράκλειο ΚρήτηςΗ πολυσυζητημένη παρουσία του Γερμανού αστυνομικού-τοποτηρητή στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου Κρήτης τελικά πήρε αναβολή.

Στον κρητικό αερολιμένα δεν υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις από Γερμανία για την Τετάρτη 3 Απριλίου και χωρίς αυτές ο αστυνομικός δεν έχει αντικείμενο.

Συνεπώς, η παρουσία του Γερμανού στο αεροδρόμιο αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη και να ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2013, με τη λήξη της τουριστικής περιόδου. Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Θανάση Μπαλαμούτη, η παρουσία του Γερμανού στο "Νίκος Καζαντζάκης" εντάσσεται στο πλαίσιο σχετικών διακρατικών συμφωνιών.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, τάσσεται αναφανδόν εναντίον του ερχομού του Γερμανού αστυνομικού.

Λόγω της ομιλίας του στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για τις επενδύσεις, αναγκαστικά βρίσκεται στην Αθήνα. Ο κ. Μιχελογιαννάκης απέστειλε εκπρόσωπό του στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για να καταθέσει στο αστυνομικό τμήμα τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής και να ζητήσει την απομάκρυνση του Γερμανού αστυνομικού. Στην ανακοίνωση εμπεριέχονται αιχμηρά σχόλια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι "η κρητική λεβεντιά δεν επιτρέπει προτεκτοράτα".
http://www.news.gr