20.4.13

Σεισμός 7 Ρίχτερ συγκλονίζει την Κίνα – Βίντεο από τη στιγμή του σεισμού

Efenpress:Περίεργοι σεισμοί, όπου υπάρχει ένταση! 

Δεκάδες οι νεκροί – εκατοντάδες οι τραυματίες – Ισχυρότατη σεισμική δόνηση στην νοτιοδυτική επαρχία Sichuan της Κίνας είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 47 άνθρωποι και να τραυματισθούν τουλάχιστον 400 ακόμη, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις των ρεπορτάζ των κρατικών μέσων ενημέρωσης της χώρας.

Το Κέντρο Σεισμολογικών Ερευνών Κίνας όπως και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών ανέφεραν ότι ο σεισμός που σημειώθηκε στις 8:02 τοπική ώρα είχε μέγεθος 7.0 ρίχτερ ενώ το επίκεντρο του σημειώθηκε σε βάθος 13 χιλιομέτρων στην πόλη Chengdu, την πρωτεύουσα της επαρχίας Chichuan


Eκφράζονται πλέον άμεσοι φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί δραματικά. Νεότερες αναφορές κάνουν ήδη λόγο για 56 νεκρούς και 600 τραυματίες.. Ο σεισμός έγινε αισθητός, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, έως και 115 χιλιόμετρα από την πόλη Chengdum.



Αμέσως μόλις ξεκίνησε ο σεισμός οι κάτοικοι της πόλης έτρεξαν στους δρόμους τυλιγμένοι με κουβέρτες. Αρκετά κτίρια κατέρρευσαν.

Η περιοχή η οποία επλήγη από τον σεισμό δέχθηκε εκτατεμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτρισμού και ύδρευσης, αφήνοντας τους κατοίκους δίχως ρεύμα και νερό ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC το δίκτυο τηλεφωνίας είναι επίσης "νεκρό".

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο ενημέρωσης Xinhua της Κίνας  2.000 στρατιώτες έχουν μεταφερθεί στην περιοχή για να βοηθήσουν τα συνεργεία διάσωσης.


Το pentapostagma.gr σας παρουσιάζει το βίντεο από τη στιγμή του σεισμού που συγκλόνισε την Κίνα:




ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr