31.3.13

Μεσσήνη: Πιτσιρικάδες πίσω από σωρεία διαρρήξεων


φωτό αρχείου (Efenpress)
Efenpress: Να επιβληθούν ποινές σκοπιμότητος για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, στους  γύφτους γονείς των δραστών, που ζουν παρασιτικά στην Ελλάδα,στους δε αυτουργούς, οι βαρύτερες προβλεπόμενες ποινές.
Μια συμμορία ανήλικων γύφτων κρυβόταν πίσω από το μπαράζ  διαρρήξεων που είχε αναστατώσει  τις τελευταίες ημέρες την ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης και της Καλαμάτας. Οι «άγουροι» κακοποιοί έκλεβαν αυτοκίνητα και με αυτά έσπαζαν τις βιτρίνες καταστημάτων για να κλέψουν ό,τι έβρισκαν!

Τρεις  από τους δράστες ηλικίας 17, 14 και 15 χρόνων έπεσαν στα χέρια ανδρών της Ασφαλείας Καλαμάτας ενώ κινούνταν στην εθνική οδό Κορίνθου – Καλαμάτας με ένα από τα συνολικά τέσσερα αυτοκίνητα που είχαν κλέψει την τελευταία εβδομάδα, ενώ άλλοι δυο ανήλικοι συνεργοί τους ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται. Με τη σύλληψή τους εξιχνιάστηκαν και άλλες εννέα διαρρήξεις και δυο απόπειρες που διέπραξαν από τις 25 Μαρτίου.
 
 Οι γύφτοι είχαν «χτυπήσει»  δυο αρτοποιεία, δυο καφενεία, ένα κτηνιατρείο, ένα μίνι μάρκετ, ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και ένα φαρμακείο στην Καλαμάτα, τη Μεσσήνη, τη Βέργα και τον Αλμυρό από τα οποία άρπαξαν χρήματα και διάφορα αντικείμενα, καθώς και ένα σπίτι με λεία χρήματα, κοσμήματα και δύο κυνηγητικά όπλα. Ακόμη, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα μανάβικο και ένα καφενείο. 
 
Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες και οι τρεις ανήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να εξιχνιάσουν και άλλες κλοπές.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
(Τα μπλε γράμματα είναι της Efenpress)