23.2.13

"Πυρήνες": Απογείωση απόδρασης από ξενοδοχεία με ελικοδρόμια - Θα έκαναν τους «επενδυτές» ή τους σοβαρά ασθενείς



- Σχεδίαζαν την απόδραση των φυλακισμένων «πυρήνων» μετά τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης - Προετοίμαζαν το σχέδιο της «μεγάλης εναέριας φυγής» μετά την αιματηρή ληστεία στην Πάρο - Θα υλοποιούσαν το σχέδιο απόδρασης έως τα τέλη Φεβρουαρίου
Εξι με επτά ξενοδοχεία στην Αττική που στην ταράτσα τους έχουν... ελικοδρόμια διαπιστώνεται ότι είχαν καταγράψει οι νέοι  «πυρήνες». Σε αυτά είτε θα κατέλυαν ως «επενδυτές» αγοράς γης απ’ όπου θα τους έπαιρνε το νοικιασμένο ελικόπτερο με προορισμό τις φυλακές Κορυδαλλού, είτε σε αυτά θα προσγειώνονταν μετά την απόδραση που σχεδίαζαν να κάνουν. 


Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διαπιστώνουν ότι τα στοιχεία πολιτών, 22 ανδρών και 7 γυναικών, που ήταν στις πλαστές ταυτότητες και σε αυτές που θα κατασκεύαζαν, ένα μεγάλο μέρος προέρχεται από «κάβα» άλλων μελών που είχαν συλληφθεί στο παρελθόν στην οδό Σαπφούς στην Καλλιθέα και τη Ν. Σμύρνη, ενώ τα υπόλοιπα από μάρτυρες σε σχηματισμένες δικογραφίες του παρελθόντος και ιδιοκτήτες σπιτιών που είχαν νοικιάσει ή θα νοίκιαζαν. 

Οι νέοι «πυρήνες» έδιναν μεγάλη σημασία στην αιτιολόγηση της ενοικίασης του ελικοπτέρου και όπως φαίνεται στις καταγραφές που εντοπίστηκαν στα 4 από τα 5 usb, σκέφτονταν την πρόφαση του... real estate, δηλαδή την δήθεν εναέρια κατόπτευση οικοπέδων και εκτάσεων για την αγορά τους από μεγάλες εταιρείες. Σε άλλο σημείο φαίνεται να έχουν καταγράψει ως πιθανή αιτιολογία την έκτακτη-«επείγουσα» ιατρική διακομιδή... αρρώστου με νοικιασμένο ελικόπτερο μεγάλης χωρητικότητας, που και πάλι θα είχε προορισμό την Α΄ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και την απόδραση τουλάχιστον 15 φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας της Φωτιάς».  «Το σχέδιο της εναέριας απόδρασης ήταν πολύ πιο... προχωρημένο από αυτό της διπλής απόδρασης του Βασίλη Παλαιοκώστα» αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά τον εντοπισμό του συγκεκριμένου ευρήματος σε 4 από τα 5 USB που βρέθηκαν στο διαμέρισμα-«οίκημα ασφαλείας» στα Τουρκοβούνια. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής τα χρήματα από τις ληστείες που είχαν διαπράξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα προόριζαν για την χρηματοδότηση του εγχειρήματος της μαζικής απόδρασης με ελικόπτερο.

Το 5ο κρυπτογραφημένο usb

Οι ίδιοι αξιωματικοί θεωρούν πως το 5ο usb, το οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι κρυπτογραφημένο με γραμματικούς και αριθμητικούς χαρακτήρες ίσως περιλαμβάνει την κωδικοποιημένη «συνεννόηση» με τα φυλακισμένα μέλη των «πυρήνων» για τον τρόπο ολοκλήρωσης του σχεδίου απόδρασης. Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται να είχαν ενημερώσει τους κρατούμενους συντρόφους τους να είναι σε επιφυλακή για το ριψοκίνδυνο νέο εγχείρημα. Κεντρικό ρόλο σε αυτή την διαδικασία ενοικίασης και υλοποίησης του σχεδίου θα είχαν και οι τουλάχιστον δύο γυναίκες-μέλη της οργάνωσης
Τα ασύλληπτα μέλη των «Πυρήνων» είχαν κάνει μια... ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς για την ενοικίαση ελικοπτέρου αναζητώντας τις πιο «ασφαλείς» εταιρείας ενοικίασεων τέτοιων ιπτάμενων μέσων και αυτό γιατί οι όροι ασφαλείας είχαν αυστηροποιηθεί μετά τη διπλή απόδραση του διαβόητου κακοποιού-«τρομοκράτη» Βασίλη Παλαιοκώστα. Είχαν συγκεντρώσει στοιχεία από τις λιγοστές -λόγω κρίσης- ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να ενοικιάσουν ελικόπτερο μεγάλης χωρητικότητας.

Λόγοι ενοικίασης ελικοπτέρου

Αναζητούσαν κυρίως τους τρόπους και τις αιτιάσεις που θα προφασίζονταν στους υπευθύνους των εταιρειών ενοικίασης προκειμένου να μην κινήσουν τις υποψίες των ίδιων και συνάμα και των αρμόδιων διωκτικών αρχών. Το σχέδιο κινούταν σύμφωνα με τα πρότυπα των δύο αποδράσεων που έχουν γίνει από τον Βασίλη Παλαιοκώστα και τον Αλκέτ Ριζάι, στις 4 Ιουνίου 2006 και 22 Φεβρουαρίου 2009, από τις ίδιες φυλακές με τον ίδιο τρόπο, και  αποφυγή των λαθών που είχαν γίνει σε αυτές. Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας κατηγορείται για τη δολοφονία του υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Γιώργου Βασιλάκη , με παγιδευμένο εκρηκτικό πακέτο, πάνω στο οποίο βρέθηκε αποτύπωμά του.  Με «επιστολή» και αποστολέα τον «Θανάση Κλάρα», το όνομα του Άρη Βελουχιώτη, διεύθυνση κατοικίας «Αγωνιστών 40, Αθήνα» και ένα μικρό κόκκινο αστέρι, γινόταν η ανάληψη ευθύνης για την δολοφονική βομβιστική επίθεση.
Σε κάποιο από τα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα βρέθηκαν κείμενα επιστολών, που απευθύνονται σε φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Πέρα από ιδεολογικές θέσεις, τοποθετήσεις και διαφωνίες που εκφράζονται μεταξύ τους, περιλαμβάνονται πολλές αναφορές περί απόδρασης...

Βίντεο για ληστείες ή απαγωγές

Υπάρχουν επίσης φωτογραφίες και βίντεο από καταστήματα τραπεζών αλλά και παρακολουθήσεις διευθυντών τους. Οι αξιωματικοί εικάζουν πως θα τα χρησιμοποιούσαν είτε για ληστείες στις συγκεκριμένες τράπεζες ή ακόμη και απαγωγές των διευθυντών τους. Θυμίζουν πως στις συλλήψεις μελών των «πυρήνων» στο διαμέρισμα της οδού  Ελλησπόντου στη Ν. Ιωνία Βόλου, είχε βρεθεί σχέδιο απαγωγής διευθυντή τράπεζας της πόλης, στον οποίο θα παρουσιάζονταν ως «αστυνομικοί». Επίσης, σε μικροκάμερες που είχαν βρεθεί στον Βόλο και στο διαμέρισμα της οδού Σαπφούς στην Καλλιθέα, υπήρχαν καταγγεγραμένες πληροφορίες και παρακολουθήσεις... 29 διευθυντών τραπεzών σε Αττική και επαρχία. 
Φαίνεται να είχε γίνει και άλλη... έρευνα αγοράς επιχειρησιακών υλικών και μέσων όπως αλεξίσφαιρων γιλέκων, μικροκαμερών και άλλων. Σε κάποιο απο τα 4 usb υπάρχουν και οι «πρωτότυπες» επιστολές, η μία των Δημήτριου Πολίτη και Γιάννη Μιχαηλίδη που δημιουργήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2012 και αναρτήθηκε στο athens.indymedia λίγες ώρες αργότερα την επόμενη μέρα, για την επικείμενη δίκη των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Η δεύτερη ήταν του Γιάννη Μιχαηλίδη η οποία τροποποιήθηκε, για τελευταία φορά, σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, την 12:56 ώρα της 22-08-2012 και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα την 17:58 ώρα της ίδιας ημέρας, και αφορούσε την εμπλοκή του ονόματός του στην αιματηρή ληστεία της Πάρου όπου σκοτώθηκε ο 55χρονος οδηγός ταξί και συνελήφθη το μέλος των «πυρήνων», Τάσος Θεοφίλου. 
  
Ταυτότητες από τα... παλιά
  
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διαπιστώνουν ότι τα στοιχεία πολιτών, 22 ανδρών και 7 γυναικών, που ήταν στις πλαστές ταυτότητες και σε αυτές που θα κατασκεύαζαν, ένα μεγάλο μέρος διαπιστώνεται ότι έχει εντοπιστεί σε παλαιότερες γιάφκες της οργάνωσης τον Δεκέμβριο του 2010. Όπως επίσης από τα στοιχεία πολιτών που είχαν βρεθεί σε usb με πλαστές ταυτότητες στην οδό Σαπφούς στην Καλλιθέα, τη Ν. Σμύρνη, τον Πειραιά και τον Βόλο ενώ τα υπόλοιπα από μάρτυρες σε σχηματισμένες δικογραφίες της «συνωμοσίας», συγγενών μελών της και ιδιοκτήτες σπιτιών που είχαν νοικιάσει ή θα νοίκιαζαν. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο σπίτι στα Τουρκοβούνια βρέθηκαν δύο ταυτότητες με φωτογραφίες του ήδη φυλακισμένου για την αποστολή των δεμάτων-βομβών Γεράσιμου Τσάκαλου. Οι συγκεκριμένες ταυτότητες ήταν με τα παρακάτω στοιχεία: 
-         ΨΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΜΙΧΑΛΗ και της ΜΑΡΙΑΣ, γεν. 29-03-1984, στο Αμαρούσιο Αττικής, με αριθμό ΑΧ-257453, εκδ. 27-11-2011 από Τ.Α. Ν. Ιωνίας, 
-         ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, γεν. 09-09-1979 στον Χολαργό Αττικής, με αριθμό ΑΑ-237284, εκδοθέν 14-05-2004 από ΙΒ’ Τ.Α. Θεσσαλονίκης.

Βρέθηκε επίσης σημείωση που αποδίδεται σε άλλο φυλακισμένο μέλος των «Πυρήνων» με ηγετικό ρόλο ο οποίος υποδεικνύει στους ληστές του Βελβεντού να δώσουν κάποια στοιχεία στη «μικρή». Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η «μικρή» είναι κοπέλα από το προσωπικό περιβάλλον του αντεξουσιαστή που έχει εμπλακεί στη δράση της οργάνωσης. 

Το ίδιο άτομο θεωρείται ο συντάκτης σημειώματος που εντοπίστηκε στο ίδιο διαμέρισμα με οδηγίες για την κατασκευή βομβών με τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Ανάμεσα στα στοιχεία για έκδοση πλαστών ταυτοτήτων είναι του ξαδέλφου κατηγορουμένου για συμμετοχή την οργάνωση -απηλλάγη τελικά με βούλευμα- όπως και άλλου ατόμου που σχετίζεται από το προσωπικό περιβάλλον του ίδιου ανθρώπου. 

Να σημειωθεί πως κατά τις παλαιότερες συλλήψεις μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», σε Ν. Σμύρνη, Πειραιά, Καλλιθέα, Πειραιά και Αγρίνιο  είχε προκύψει ότι μέλη της οργάνωσης είχαν αποσπάσει στοιχεία πολιτών για την κατασκευή πλαστών ταυτοτήτων. Συγκεκριμένα προέβαιναν σε εικονικούς αστυνομικούς ελέγχους, παριστάνοντας τους «αστυνομικούς της ασφάλειας» προκειμένου να αποσπάσουν στοιχεία. Όπως είχε αποκαλυφθεί τα μέλη της πραγματοποιούσαν τους εν λόγω  ελέγχους σε περιοχές όπου σύχναζαν νεαρά σε ηλικία άτομα και στοχοποιούσαν κυρίως φοιτητές. Όπως είχε διαπιστωθεί τα μέλη έστηναν εικονικούς «αστυνομικά μπλόκα»  έξω από το  ΤΕΙ στο Αιγάλεω.
http://www.newsit.gr