15.1.13

Ποιοι επιδιώκουν τώρα την ανωμαλία!


Μόνο οι Ελληνες δεν εξυπηρετούνται από το μπαράζ επιθέσεων εναντίον πολιτικών και δημοσιογραφικών στόχων, που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι αυτές οι ενέργειες υπονομεύουν, σε μεγάλο βαθμό, την ενότητα του λαού μας και προλειαίνουν το έδαφος για ακόμα χειρότερες εξελίξεις. Εφόσον η πολιτική αντιπαράθεση τείνει να δημιουργήσει δύο αντίπαλα στρατόπεδα στη βάση της πυραμίδας, τότε η κλιμάκωση των επιθέσεων θα οδηγήσει σίγουρα
σε περαιτέρω διχασμό της κοινωνίας. Το αρνητικό υπόστρωμα που έχει σχηματιστεί λόγω της φτώχειας, της αίσθησης της αδικίας, της εθνικής ταπείνωσης και της έλλειψης ελπίδας δύναται να λειτουργήσει σαν προσάναμμα πυρκαγιάς, που θα κάψει ό,τι έχει απομείνει άθικτο στην πατρίδα μας.

Η «θεαματικότερη» των τρομοκρατικών ενεργειών, η επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Ν.Δ. και του προέδρου της, του πρωθυπουργού, δεν είναι ορθό να αναλύεται με επίκεντρο τις δεκάδες εικοτολογίες για τους αυτουργούς και τους υπόπτους.

Το σωστό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να εκτιμάται το ειδικό βάρος της τρομοκρατικής επίθεσης με βάση το πιθανό αποτέλεσμα. Ποιο είναι αυτό; Διεύρυνση του ψυχολογικού ρήγματος μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς και πρόβα ανωμαλίας.

Οταν κάποιος πυροβολεί, ακόμα και για εκφοβισμό, ουδέποτε γνωρίζει την ακριβή τροχιά της σφαίρας. Πάντοτε θεωρεί ενδεχόμενο τον τραυματισμό ή την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Επομένως, ο κίνδυνος πρόκλησης μεγάλης κλίμακας ταραχών ή ακόμα και ενός εμφύλιου πολέμου (όσο ακραίος κι αν φαντάζει ο όρος) ήταν εν γνώσει των αυτουργών της επίθεσης.

Τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί, άλλωστε, αν στέλεχος κόμματος της κυβέρνησης ή της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκοτωνόταν από τρομοκρατικό χτύπημα που έδειχνε να το έχει προκαλέσει -έστω ακουσίως και έμμεσα- το αντίπαλον δέος;

Από τις συνέπειες και μόνο τέτοιου είδους εγκλημάτων μπορούμε αβίαστα να συμπεράνουμε ότι υπάρχουν κύκλοι εντός και εκτός Ελλάδος που προβάρουν δεινά για τον τόπο. Στους σχεδιασμούς τους δεν περιλαμβάνεται τίποτε άλλο παρά εκτροπή, εμφύλια σύρραξη και διάλυση των πασχόντων -πλην όμως υπαρκτών- κρατικών δομών.

Ας μην τους κάνουμε τη χάρη...

http://mikroskopionews.blogspot.gr/