30.1.13

Ναι στη δανειοδότηση της Κύπρου λέει η Ρωσία


xristofias-poutin

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συμβάλει μαζί με την ΕΕ στη δανειοδότηση της Κύπρου ανακοίνωσε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βλαδιμίρ Πούτιν στη ψεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία.


Σε δηλώσεις του από το Βελιγράδι όπου βρίσκεται ο πρόεδρος Χριστόφιας γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας βρίσκεται σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι εξέφρασε την ελπίδα σύντομα αυτή η υπόθεση να κλείσει θετικά. 


Πρόσθεσε ότι αυτό το χέρι βοήθειας από τη Ρωσία μπορεί να αποβεί σωστικό για την Κύπρο τονίζοντας ότι είναι φυσικό η Ρωσία να ενδιαφέρεται να δανειοδοτηθεί η Κύπρος και από την ΕΕ, αλλά την ίδια ώρα, ως παλιός φίλος της Κύπρου θα ήθελε να βοηθήσει σε συνεργασία με την ΕΕ.

Σημείωσε ότι εδώ και μερικούς μήνες βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και γενικά με την ρωσική ηγεσία, προσθέτοντας ότι η ψεσινή του συνομιλία με τον κύριο Πούτιν ήταν θερμή και φιλική και περιστράφηκε γύρω από την οικονομική κατάσταση της Κύπρου και την πιθανή συμμετοχή της Ρωσίας στη δανειοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν για την ετοιμότητα του να δώσει χέρι βοήθειας προς την Κυπριακή Δημοκρατία τιμώντας την παλιά παραδοσιακή, στενή φιλία μεταξύ των δύο χωρών επισημαίνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, έχω υποσχεθεί στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι θα φανεί αντάξια της φιλίας και της εμπιστοσύνης την οποία δείχνει η Ρωσική Ομοσπονδία προς χώρα.
http://www.astra.com.cy