27.1.13

ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΡΩΒΥΛΗΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΛΕΦΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΑΝΔΑΛΩΝ

Efenpress:Θα επέμβει το "αντιρατσιστικό τμήμα της αστυνομίας" ή δεν είναι στα καθήκοντά του ο ρατσισμός εναντίον Ελλήνων Χριστιανών;
1
Ζημιές σε τουλάχιστον 100 μνήματα προκαλούν λύπη και δημιουργούν έξοδα στους
συγγενείς


Της Μελαχροινής Μαρτίδου

Λες κι έχει περάσει οδοστρωτήρας, αφού δεν έχει μείνει ούτε μια ταφόπλακα ακέραια  στο νοικοκυρεμένο κοιμητήριο της Κρωβύλης που έπεσε θύμα όχι απλά βέβηλων αλλά και βανδάλων. Η εικόνα απογοητευτική, σόκαρε τους κατοίκους που είδαν μια άλλη εικόνα καταστροφής εκεί, που είναι τα μνήματα των προσφιλών τους προσώπων. Ο κόσμος της σιωπής που δεν ενοχλεί κανένα, ήταν στο στόχαστρο κάποιων πουκλέβοντας τα γνωστά μεταλλικά στοιχεία, ανθοδοχεία, καντήλια,  σταυρούς, κορνίζες κλπ δεν αρκέστηκαν μόνο στις ζημιές αυτές, αλλά αποτελείωσαν την καταστροφή σπάζοντας πιθανόν με βαριοπούλα τις μαρμάρινες επιφάνειες.

Πέρα από την βεβήλωση του χώρου, οι καταστροφές σε περίοδο κρίσης αποτελούν μια ανοικτή πληγή εξόδων για όλους τους συγγενείς των αποβιωσάντων που θα ξαναφτιάξουν τους τάφους μέχρι αλήθεια πότε; Μέχρι να βρεθεί ξανά ένας κακοήθης να δημιουργήσει νέο τυφώνα καταστροφών διαταράσσοντας τον ήρεμο κόσμο των νεκρών;

Το συμβάν καταγράφηκε στο δελτίο συμβάντων, η αστυνομία κάνει την έρευνά της αλλά το αποτέλεσμα είναι δεδομένο όπως και η απογοήτευση των ανθρώπων που βλέπουν ότι μικρά χωριά μένουν απροστάτευτα στις ορέξεις κάθε κακόβουλου.
Τα κοιμητήρια αλλά και τα σπίτια των ηλικιωμένων είναι σε πρώτη επιλογή όπου χτυπούν μέχρι στιγμής ανενόχλητοι και  ασύλληπτοι οι δράστες. Ίδωμεν!

agioritikovima.gr