24.1.13

Εγκατέλειψε τα παιδιά της γιατί δεν είχε χρήματα κι εξαφανίστηκε


Εγκατέλειψε τα παιδιά της γιατί δεν είχε χρήματα κι εξαφανίστηκε

Το απόγευμα της Τρίτης, οι αστυνομικές αρχές ειδοποίησαν τους αρμόδιους στο νοσοκομείο της Καλαμάτας πως θα μεταφέρουν για φιλοξενία δύο δίδυμα παιδάκια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, ηλικίας 2 ετών.

Πράγματι, τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο και συνοδεία αστυνομικών στο νοσοκομείο όπου και παρέμειναν για μία ημέρα. Στις 13.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, τα δύο αδέρφια, μετά από εισαγγελική εντολή και με τη συνοδεία της υπεύθυνης νοσηλεύτριας της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Καλαμάτας, αλλά και αστυνομικών, αποχώρησαν από το νοσοκομείο με προορισμό το κέντρο βρεφών «Μητέρα».


Σε επικοινωνία μας με τη δημοσιογράφο Γ. Αναγνωστοπούλου του «Μεσόγειος TV», πληροφορηθήκαμε ότι τα δίδυμα αδέρφια ήταν καλά στην υγεία τους και φροντισμένα, χωρίς να φέρουν σημάδια εγκατάλειψης. Προέρχονται από μονογονεϊκή οικογένεια που διαμένει σε χωριό του δήμου Μεσσήνης. Η μητέρα τους, ρουμανικής καταγωγής, αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς η μοναδική πηγή εσόδων της ήταν η γιαγιά των παιδιών, η οποία όμως μετακόμισε μόνιμα πλέον στη Ρουμανία, χωρίς να μπορεί πια να καλύπτει οικονομικά την οικογένεια.

Τελικά, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο κέντρο βρεφών «Μητέρα», ενώ η μητέρα αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές και πιθανώς, να αντιμετωπίσει κατηγορίες για εγκατάλειψη ανηλίκων τέκνων.

http://www.iliaoikonomia.gr