1.9.12

Α. Τσίπρας: «Λάδι στη φωτιά» τα νέα μέτρα -videos

 
Τα νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα – που επιβάλλονται σε μία ταλαιπωρημένη κοινωνία- θα αποτελούν «λάδι στη φωτιά» και θα οδηγήσουν μαθηματικά σε κοινωνική λεηλασία, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε τηλεοπτική συνέντευξη του.

Ο Α. Τσίπρας δήλωσε ότι, με αυτά τα πρωτοφανή μέτρα, στο τέλος του χρόνου το ΑΕΠ της χώρας θα έχει μείωση 30 μονάδων, μία ύφεση που μοιάζει με τις συνέπειες μια πολεμικής καταστροφής . Όσον αφορά στην υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά: "αυτό είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο!". 

«Ο κατήφορος δεν θα έχει τέλος» εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν και νέα μέτρα, που τελικά θα οδηγήσουν την χώρα σε εργασιακό και κοινωνικό κραχ.



Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά για «επίθεση γοητείας» στην Άγκελα Μέρκελ και είπε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι και η Γερμανία βλέπουν με αρνητικό μάτι τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή πηγαίνει κόντρα στα συμφέροντα τους. "Εμείς δεν θα αναγνωρίσουμε τον συμβιβασμό με την SIEMENS" τόνισε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας, αναφερόμενος στο "δωράκι" του πρωθυπουργού στην Γερμανίδα καγκελάριο.



Σχετικά με την συγκυρία του συνέδριου της παράταξης στις 3 Σεπτέμβρη –ημέρα «γενεθλίων» του ΠΑΣΟΚ – ο Α. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά «Ούτε εγώ θα γίνω Παπανδρέου, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ΠΑΣΟΚ».


real