14.9.12

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Άρχισε ο "χορός" των απ ευθείας αναθέσεων!!!



Απευθείας αναθέσεις 136.000€

Σε απευθείας αναθέσεις, συνολικού ύψους 136.000 ευρώ, προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης σε εννέα διαφορετικές περιπτώσεις προμηθειών ή εκτέλεσης εργασιών, που θα συζητηθούν στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, είχε προηγηθεί η διενέργεια διαγωνισμών, όμως όλοι κατέστησαν άγονοι.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει, σύμφωνα με τη διοίκηση, στο γενικότερο κλίμα απαξίωσης των δήμων, αφού, λόγω της χαμηλής οικονομικής τους δυνατότητας, έχουν καταστεί αναξιόπιστοι στους επιχειρηματίες της αγοράς.
Από την άλλη, η επιλογή της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης να προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις αναμένεται να προκαλέσει για μία ακόμη φορά την έντονη αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που και στο παρελθόν στηλίτευσαν τη διοίκηση για ανάλογες επιλογές.
Από τις απευθείας αναθέσεις που θα συζητηθούν τη Δευτέρα ξεχωρίζουν αυτή για την εκτέλεση μέρους τεχνικών εργασιών υπηρεσιών του δήμου (διεύθυνση Οδοποιίας) με μηχανήματα έργου για το 2012-2013, με προϋπολογισμό άνω των 40.000 ευρώ, αλλά και η απευθείας ανάθεση προμήθειας τσιμέντου προϋπολογισμού δαπάνης 28.302 ευρώ.
agelioforos