1.8.12

Άσκηση ετοιμότητας «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ»: Διαταγή ΓΕΕΘΑ


Παρά τις όποιες πρόσκαιρες «περιπέτειες» από τη διαδικασία των κρίσεων των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και την «γκρίνια» όλων των εμπλεκομένων, εμμέσως ή αμέσως, χωρίς να εξαιρούμε ούτε τους εαυτούς μας, είναι αισιόδοξο να φαίνεται ότι η ηρεμία αποκαθίσταται σταδιακά στις τάξεις του στρατεύματος και όλοι άρχισα πάλι να κάνουν αυτά για τα οποία ο ελληνικός λαός – και κανένας άλλος – τους έχει τοποθετήσει στις συγκεκριμένες θέσεις, πολιτικούς και στρατιωτικούς.

Από τις 08:00 το πρωί, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ διεξάγεται η άσκηση «Πυρπολητής». Σκοπός της άσκησης είναι ο έλεγχος του Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Στο πλαίσιο της άσκησης και βάση του σεναρίου ενεργοποιήθηκε η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης. Τονίζεται, ότι στην άσκηση χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά και δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.
Την εξέλιξη της άσκησης παρακολουθεί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επιβαίνοντας σε ελικόπτερο, μαζί με τμήματα της Δύναμης Αμέσου Επεμβάσεως. Πρφανώς, η πολιτική ηγεσία επίσης παρακολουθεί την κατάσταση και αναμένει με αγωνία τα συμπεράσματα, διότι οι καιροί είναι πονηροί…
defence-point.gr