14.8.12

Τα ευρήματα «δείχνουν» τους δολοφόνους

Περισσότερο φως στο... τούνελ της ταυτότητας των αδίστακτων κακοποιών της Πάρου αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις των ευρημάτων που έχουν συλλέξει οι αστυνομικές αρχές. Εντός της ημέρας πρόκειται οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ να έχουν «αποκρυπτογραφήσει» το καρτοκινητό που βρέθηκε στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο άτυχος Δημήτρης Μίχας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα για το αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε καμένο στην περιοχή του Αμπελά και όπως αποδείχθηκε είχε χρησιμοποιηθεί και στη ληστεία σε πάρκινγκ εμπορικού κέντρου στο Ελληνικό τον Νοέμβριο του 2009. 

Την ίδια ώρα, το σενάριο της παραμονής των δραστών στο νησί, εξακολουθεί να συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες και γι’ αυτό τα μπλόκα, κυρίως από τις ομάδες ΔΙΑΣ, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Χαρακτηριστική είναι η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή Δρυός η οποία όμως τελικά δεν έδωσε τα πολυπόθητα αποτελέσματα. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δολοφόνοι να έχουν και δίκτυο συνεργατών στο νησί για αυτό οι έρευνες στρέφονται και σε πιθανά κρησφύγετα.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε κοντινά νησιά όπως η Νάξος και η Αντίπαρος. Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται επίσης και οι προσαγωγές υπόπτων με την αστυνομία να μελετά και όλες τις καταθέσεις που έχει στη διάθεσή της. Εσχάτως, εξετάζεται από τις αρχές και το ενδεχόμενο της φυγής των αδίστακτων κακοποιών από την Πάρο με το πλοίο της γραμμής. Ενδέχεται μέσα στον πανικό που επικράτησε μετά το περιστατικό της δολοφονίας του 53χρονου αυτοκινητιστή οι δολοφόνοι ανενόχλητοι να επιβιβάστηκαν στο πλοίο προς Πειραιά. Στο πλαίσιο αυτό εντείνεται και η επιχείρηση «Ξένιος-Ζευς» για τους λαθρομετανάστες, τακτική που θυμίζουμε ότι είχε συμβάλει στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 19χρονου Πακιστανού που κακοποίησε άγρια ανήλικη κοπέλα στην παραλία της Χρυσής Ακτής στην Πάρο.

Εν τω μεταξύ, το τελευταίο αντίο είπαν χθες μέσα σε κλίμα συγκίνησης, φίλοι και συγγενείς στον Δημήτρη Μίχα. Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε σε κλίμα οδύνης στο παρεκκλήσι της Εκατονταπυλιανής της Πάρου, ενώ λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε η ταφή του 53χρονου οδηγού ταξί. Στεφάνι έστειλε μεταξύ άλλων και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

real.gr