1.5.12

«στον ενικό» Καμμένος-Μπακογιάννη-Καρατζαφέρης (videos)




Για το ενδεχόμενο συνεργασιών μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, την κατάσταση της οικονομίας και το Μνημόνιο μίλησαν οι πρόεδροι των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του ΛΑΟΣ «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιαδήποτε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, καθώς και με όσα κόμματα έχουν υπογράψει το Μνημόνιο.
Χαρακτήρισε «προδότες» τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και επανάλαβε ότι «ούτε νεκρός» δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ. 

«Από τη στιγμή που η ΝΔ δεν είναι η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έβαλε την Ελλάδα στην Ε.Ε. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου που πίστευε στην εθνική κυριαρχία. Ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου ούτε ο Κωσταντίνος Καραμανλής θα παρέδιδαν την εθνική κυριαρχία της χώρας. Βεβαίως ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος υπηρετούντες το Μνημόνιο λειτουργούν προδοτικά προς την πατρίδα» είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.



Για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα ο Πάνος Καμμένος απέδωσε τα σενάρια «σε ηδονοβλεψίες της εξουσίας» και ανέφερε ότι υπάρχουν δύο σοβαρές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ: τα εθνικά θέματα και ειδικότερα το θέμα της Θράκης και της ΑΟΖ και το θέμα των μεταναστών. 



Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ρωτήθηκε και για τις καταγγελίες του πρώην στελέχους της χούντας, Γιώργου Γεωργαλά ότι δεν τον πλήρωσε για τα βιβλίο που του έγραψε. Ξεκαθάρισε ότι δεν τον γνωρίζει και εάν αποδειχτεί ότι έχουν συνεργαστεί θα παραιτηθεί. «Δεν έχω συνεργαστεί ποτέ παρά μόνο πριν από 15 χρόνια είχε ζητήσει συνεργασία γραπτώς και δεν την είχα δεχτεί. Δεν τον έχω δει ποτέ από κοντά. Έχω διαβάσει κάποια βιβλία του. Αν αποδειχτεί ότι έχω συνεργαστεί ναι θα παραιτηθώ. Δεν έχω αποδεχτεί συνεργασίες δικές τους. Και αυτό για έναν λόγο. Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι που υπηρέτησαν την χούντα μπορούν να υπηρετήσουν το δημοκρατικό πολίτευμα» υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος.

Αναφορικά με τις υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της ασυλίας βουλευτών και υπουργών.



«Εάν δεν υπάρξει σκληρή τιμωρία και εννοώ φυλάκιση και δήμευση των περιουσιών δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα. Οι τύποι αυτοί δεν μπορούν να λειτουργούν συνεχώς εις βάρος του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να υπάρχει ασυλία. Πρέπει όλες οι υποθέσεις να ανοίξουν» είπε ο Πάνος Καμμένος.



Παράλληλα ανέφερε ότι θα πρέπει να κρατικοποιηθεί η Τράπεζα της Ελλάδος και εξήγησε ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους αποδείχθηκε σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. «Δεν κούρεψαν το χρέος, κούρεψαν την Ελλάδα. Μόνο τους Έλληνες κουρέψανε. Αν κούρευαν τους δανειστές την Deutche Bank θα ήταν καλά. Αυτοκουρετήκαμε δηλαδή. Σε ένα μεγάλο ποσοστό το κούρεμα είναι για τους Έλληνες. Μας έβαλαν σε μία πιο δύσκολη θέση μετά το κούρεμα από ό,τι πριν» σημείωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Δεν λέει «όχι» σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ – ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη
Δεν αποκλείει ενδεχόμενη συνεργασία με τα δύο κόμματα στη βάση μίας προγραμματικής γραπτής συμφωνίας, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. «Εάν στην πολιτική επιτρέψεις στον εαυτό σου να βάλεις τα προσωπικά σου συναισθήματα πάνω από το συμφέρον της χώρας δεν πρέπει να κάνεις αυτή τη δουλειά. Εάν υπάρχει μία προγραμματική συμφωνία με γραπτό κείμενο για το τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα δεν θα έχω κανένα πρόβλημα» υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη.



«Εάν αυτό συμφωνηθεί από εκεί και πέρα δεν είναι τα δικά μου προσωπικά αισθήματα ούτε για τον κ. Σαμαρά ούτε για τον κ. Βενιζέλο. Όταν φτάνει η Ελλάδα εδώ που έφτασε διαπιστώνουμε τα λάθη όλα μαζί. Αλλά ναι εάν δεν μάθεις και από τα λάθη που έχεις κάνει και δεν μάθεις από αυτά τότε ναι είσαι αδιόρθωτος» σημείωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.



Ωστόσο κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για «κωλοτούμπα» στα θέματα της οικονομίας και χαρακτήρισε «ψεύτικες» τις υποσχέσεις για αποκατάσταση των συντάξεων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. 

«Θα αισθανόμουν πολύ πιο δικαιωμένη εάν η ΝΔ είχε ακολουθήσει από τότε μία πολιτική υπευθυνότητας. Αυτό οδήγησε την Ελλάδα να μην έχει συνομιλητές. Και οδήγησε τον κ. Σαμαρά σε μία κωλοτούμπα. Έμοιαζε σαν ένα τρένο που έτρεχε με χίλια και να στρίβεις δεξιά το τρένο και να σου φύγουν δύο βαγόνια με αποτέλεσμα ο κόσμος σήμερα να μην καταλαβαίνει και να αισθάνεται χαμένος» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.



Επιπλέον η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας χαρακτήρισε «καταστροφή» για τη χώρα την εκλογή Τσίπρα - Καμμένου στην κυβέρνηση και σημείωσε ότι οι δύο άνδρες είναι οι άλλες όψεις του ίδιου νομίσματος. «Εάν ο λαός πάρει την απόφαση να τους βγάλει και πιστέψει τον κ. Καμμένο και τον κ. Τσίπρα αυτό πιστεύω ότι θα είναι καταστροφή για τη χώρα» ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας χρησιμοποίησε, όμως, σκληρή γλώσσα και για όσα κόμματα καταγγέλλουν το Μνημόνιο. «Όλα τα κόμματα αυτή τη στιγμή είναι στη φάση της καταγγελίας. Εγώ μπορώ να καταγγέλλω την κακούργα την κοινωνία, την κακιά Ευρώπη από τώρα μέχρι το 2050. Για την ταμπακιέρα, την ουσία που θα βρεθούν λεφτά δεν μιλάει κανένας» υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη. 



Αναφορικά με τα θέματα της οικονομίας η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας παραδέχθηκε ότι απέτυχε το πρώτο Μνημόνιο γιατί εφαρμόστηκε μόνο το σκέλος των περικοπών και όχι οι διαρθρωτικές αλλαγές. «Η μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι ότι φτάσαμε στο Μνημόνιο αφού δεν προχωρήσαμε σε καμία σοβαρή συζήτηση και διαπραγμάτευση και φτάσαμε σε μία κατάσταση τον Μάιο του 2010 που ή παίρναμε το δάνειο εκείνο ή κάναμε στάση πληρωμών» υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη. 

«Ακούω την κριτική ότι απέτυχε το Μνημόνιο που πράγματι δεν πέτυχε γιατί δεν έγιναν διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλά μου λείπει το δεύτερο σκέλος ποιος θα μας δανείσει για να μπορούμε να επιβιώσουμε;» αναρωτήθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. 

Υπέρ της συνεργασίας και ο Γ.Καρατζαφέρης με πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο
Υπέρ μίας ενδεχόμενης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ μετά τις εκλογές τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, που επέμεινε ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με τρίτο πρόσωπο για πρωθυπουργό. «Εάν αυτή τη στρατηγική την οποία έχω ξεκινήσει την υιοθετήσουν άλλοι με χαρά μου» είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αν και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να δεχτεί για πρωθυπουργό τον Αντ.Σαμαρά και τον Ευ.Βενιζέλο.  



«Αυτοί οι άνθρωποι υπέγραψαν την επαίσχυντη αυτή επιστολή της πολιτικής απάτης. Που ήταν μόνο στα αγγλικά. Που υπόσχονται να μην ασκήσουν πολιτική εναντίον του Μνημονίου. Επομένως τι να πάω να κάνω με τον Σαμαρά και με τον Βενιζέλο με τα χέρια δεμένα;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. 

Ωστόσο, απέκλεισε κατηγορηματικά ένα ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Ο κ. Καμμένος έχει βρει παρτενέρ τον κ.Τσίπρα οπότε εγώ περισσεύω. Εγώ σε παραφύσιν πολιτικές σχέσεις δεν συμμετέχω. Δεν συμφωνώ. Ο κ. Τσίπρας έχει άλλη ιδεολογία» είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.



Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για το δεύτερο Μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση. «Ανάμεσα στον κ. Πετσάλνικο και τον κ. Παπαδήμο διάλεξα τον κ. Παπαδήμο. Δεν μας έδιναν τα λεφτά να πάμε σε εκλογές. Εάν μας έδιναν τα λεφτά φυσικά θα πηγαίναμε σε εκλογές. Εκείνη τη στιγμή βρισκόμαστε επί του εκβιασμού» είπε ο κ. Καρατζαφέρης και εξήγησε ότι πριν συμμετάσχει στην συγκυβέρνηση είχε συμφωνηθεί να μην περικοπούν μισθοί και συντάξεις και να μην αυξηθούν οι μετανάστες. 



«Όταν είδα ότι ξεστράτευε το πράγμα άρχισα να στέλνω επιστολές αντιρρήσεως και στο τέλος έφυγα. Το εύκολο ήταν να έχω 4 υπουργούς να κάνω τις δουλειές μου. Δεν το διάλεξα. Είπα όχι ευχαριστώ δεν το θέλω. Δεν έχω υπογράψει εγώ Μνημόνιο καταγγέλλω αυτά τα πράγματα. Όταν όλη η βαβούρα έγινε για 325 εκατ. ευρώ όταν συμφώνησαν οι 5 γυρίζει ο κ. Βενιζέλος και λέει: να παρακαλέσουμε τώρα τον κ. Τόμσεν να δεχτεί. Τους απάντησα στα γαλλικά και έφυγα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, όμως, αναφέρθηκε και σε επιχείρηση εξαφάνισης του επειδή εναντιώθηκε στα σχέδια του Βερολίνου. 



«Τους είπα τότε ότι θα μου πάρουν βουλευτές, θα προσπαθήσουν να με σβήσουν. Αλλά δεν μπορεί η κυρία Μέρκελ να αποφασίζει από εκείνο τον πύργο. Όπερ και εγένετο. Ό,τι τους είπα. Ήξερα το τι με περιμένει. Δεν είμαι από το θήραμα εκείνο που πάει και κρύβεται στη Ραφήνα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Αναφορικά με τα θέματα διαφθοράς των πολιτικών ο Γιώργος Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας για θέματα που δεν αφορούν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.
real.gr